מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ביצוע בדיקת זרעאביבה23/08/2009
בת 33 בעלי בן 41 מנסים 4 חודשים להכנס להיון
היינו אצל רופא נשים והרופא אמר שאנחנו עוד בתחילת הדרך אך כדי "להיות רגועים"
המליץ לנו בשלב הזה לי לבצע בדיקות הורמונליות ולבעלי לבצע בדיקת זרע .
התקשרתי לקבוע תור לביצוע בדיקת זרע ואמרו לי שבעלי צריך להתנזר 2-3 לפני ביצוע הבדיקה.
חשוב לציין אני ובעלי שומרים נידה ומיום תחילת המחזור אנחנו ממתינים 12 יום עד לקיום יחסי מין .
בזמן ההמתנה בעלי לא מאונן.
השאלה שלי היא...אם בעלי יבצע בדיקת זרע לאחר המתנה ארוכה נגיד שבוע (עוד לא קבעתי תור) האם ההמתנה תשפיע על התוצאה לרעה?
יש לי חברה שברגע שגבר לא מאונן השזרע שלו "מתיישן" "ומאבד מערכו" האם זה נכון?
האם זה נכון? מה אתה ממליץ לעשות?
תודה על תשומת הלב
אביבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
ד''ר אליעזר גירש23/08/2009שלום אביבה,
הנה הנחיות למתן זרע לבדיקה או להכנה עבור הזרעה תוך רחמית: חשוב לשמור על כלל נתינת הזרע, א'- התנזרות כ-3 ימים, אך לא יותר מ- 5 ימים, ב'- לתת זרע (בדרך כלל באוננות) לכלי סטרילי (בדומה לכלי לאיסוף השתן), ג'- חשוב לא לאבד את הטיפה הראשונה - בה נמצאים רוב הזרעונים שבמירוק, ד'- להביא למעבדה אנדרולוגית (מעבדת זרע) תוך שעה ממתן הזרע. כלי האיסוף עם הזרע חייב להיות בטמפרטורת גוף עד שמביאים למעבדה.
חשוב לדעת כי קיים תוסף תזונה, Vitamale, המיועד לשפר איכות הזרע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)