מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אמור לעבור TESAפנחס27/10/2009
בשל אי שפיכת זרע אני אמור לעבור פעולה שנקראת טסה. אשמח לקבל הסבר לגבי הפעולה, אם יש שינוי באיכות הזרע בגלל שהוא לא עובר את כל תהליך הבשלות והאם זו פעולה שניתן לחזור עליה כמה וכמה פעמים או שזה מוגבל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש27/10/2009שלום פנחס,
האם נתת לי את כל המידע? אני שואל בגלל שבשל אי שפיכת זרע יש לבצע מספר דברים לפני שמחליטים לבצע TESA. האם אתה סובל ממחלות, כמו סכרת, למשל? האם בדקו אצלך שפיכה אחורית (Retrograde ejaculation)? האם ניסו לקבל זרע בעזרת ויברטורים מיוחדים, המיועדים לגברים עם בעיה כמו שלך? רק אם ניסו שיטות פשוטות אלה (ביחס ל- TESA) ולא מצאו כלום, עוברים לשלב מסובך יותר כמו TESA או TESE, או TFNA, שזה ניתוחים בהרדמה מלאה. פעולות כירורגיות כמו אלה מוגבלות למספר פעמים מצומצם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב בענין הטסה
פנחס29/10/2009בתשובה לשאלותיך ד"ר, נולדתי עם אנוס אטום והיפוספדיאס משוה כזה, ועברתי ניתוחים רבים בילדותי, מעולם לא היה לי זרע אבל חשבו שכאקיים יחסים הבעיה תיפתר. ואכן היא לא ניפתרה. אי אפשר לעשות לי גירויים חשמליים כי לא ניתן להכניס שום מכשיר פי הטבעת קטן מאד מאד. גם US טראנס רקטאלי לא הצליחו לעשות לי. בבדיקות זרע בשתן מספר פעמים ולאחר סירכוז נמצאו זרעונים בודדים ממש. עברתי כבר פעם אחת TESA שלא מצאו כו כלום ומיד עשו לי TESE ובריקמה מצאו זרע והפרו 6 ביציות. אשתי עברה 2 החזרות ללא הריון.
האם יש לנו דרכים אחרות?
איך ניתן ללמוד על איכות זרע אם אין כמעט זרע כדי "לבזבז" אותו במעבדה?
אשתי פוריה וללא בעיות, זה מחייב שחוסר ההצלחה הוא בשל איכות הזרע? או כשל בטיפול?
אני סה"כ בן 30 ושאלתי כמה עוד אוכל לעשות טסה בסוף לא יהיה מה לקחת?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
ד''ר אליעזר גירש31/10/2009שלום פנחס,
נכון, מצבך לא פשוט. אם מצאו מספר זרעונים ב- TESE, וקיבלו הפריות, אך לא התקבל הריון, נראה לי שזאת הדרך להמשך הטיפול, בתיקווה שתצליחו. אפשר אולי לשלב טיפול בתוסף תזונה Vitamale, המיועד לשיפור איכות הזרע, אך תרומתו במקרה שלך תהיה לא גדולה. שווה לנסות בכל זאת.
אפשרות נוספת זה תרומת זרע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)