אמור לעבור TESA

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• אמור לעבור TESA
    פנחס
    27/10/2009

בשל אי שפיכת זרע אני אמור לעבור פעולה שנקראת טסה. אשמח לקבל הסבר לגבי הפעולה, אם יש שינוי באיכות הזרע בגלל שהוא לא עובר את כל תהליך הבשלות והאם זו פעולה שניתן לחזור עליה כמה וכמה פעמים או שזה מוגבל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמור לעבור TESA

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    27/10/2009

שלום פנחס,
    האם נתת לי את כל המידע? אני שואל בגלל שבשל אי שפיכת זרע יש לבצע מספר דברים לפני שמחליטים לבצע TESA. האם אתה סובל ממחלות, כמו סכרת, למשל? האם בדקו אצלך שפיכה אחורית (Retrograde ejaculation)? האם ניסו לקבל זרע בעזרת ויברטורים מיוחדים, המיועדים לגברים עם בעיה כמו שלך? רק אם ניסו שיטות פשוטות אלה (ביחס ל- TESA) ולא מצאו כלום, עוברים לשלב מסובך יותר כמו TESA או TESE, או TFNA, שזה ניתוחים בהרדמה מלאה. פעולות כירורגיות כמו אלה מוגבלות למספר פעמים מצומצם.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב בענין הטסה

פנחס
    29/10/2009

בתשובה לשאלותיך ד"ר, נולדתי עם אנוס אטום והיפוספדיאס משוה כזה, ועברתי ניתוחים רבים בילדותי, מעולם לא היה לי זרע אבל חשבו שכאקיים יחסים הבעיה תיפתר. ואכן היא לא ניפתרה. אי אפשר לעשות לי גירויים חשמליים כי לא ניתן להכניס שום מכשיר פי הטבעת קטן מאד מאד. גם US טראנס רקטאלי לא הצליחו לעשות לי. בבדיקות זרע בשתן מספר פעמים ולאחר סירכוז נמצאו זרעונים בודדים ממש. עברתי כבר פעם אחת TESA שלא מצאו כו כלום ומיד עשו לי TESE ובריקמה מצאו זרע והפרו 6 ביציות. אשתי עברה 2 החזרות ללא הריון.
    האם יש לנו דרכים אחרות?
    איך ניתן ללמוד על איכות זרע אם אין כמעט זרע כדי "לבזבז" אותו במעבדה?
    אשתי פוריה וללא בעיות, זה מחייב שחוסר ההצלחה הוא בשל איכות הזרע? או כשל בטיפול?
    אני סה"כ בן 30 ושאלתי כמה עוד אוכל לעשות טסה בסוף לא יהיה מה לקחת?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אליעזר גירש
    31/10/2009

שלום פנחס,
    נכון, מצבך לא פשוט. אם מצאו מספר זרעונים ב- TESE, וקיבלו הפריות, אך לא התקבל הריון, נראה לי שזאת הדרך להמשך הטיפול, בתיקווה שתצליחו. אפשר אולי לשלב טיפול בתוסף תזונה Vitamale, המיועד לשיפור איכות הזרע, אך תרומתו במקרה שלך תהיה לא גדולה. שווה לנסות בכל זאת.
    אפשרות נוספת זה תרומת זרע.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו