מה הסיכוי לפריון עם נתוני זרע הבאים

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• מה הסיכוי לפריון עם נתוני זרע הבאים
    ron
    02/11/2009

שלום ד"ר אני בן 44 ומעשן וברור לי שישנה השפעה לרעה על איכות הזרע ולכן כמה זמן לדעתך אני צריך להפסיק לעשן לפני הבדיקה כך שתהיה השפעה חיובית
    באולטרסאונד שביצעתי ישנה ציסטה בשלפוחית הזרע הימני 2.7*1.5*2.6 ס"מ האם ישנה השפעה כלשהי ? יש לציין שיש לי אשך אחד בלבד בצד ימין השני עבר כריתה לפני 9 שנים מאחר והיה תמיר
    צרפתי את תוצאות בדיקת הזרע
    אודה לך אם תוכל להעריך מהם הסיכויים שלנו לטיפולי פוריות וכיצד להתחיל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשך תמיר

ד''ר אליעזר גירש
    02/11/2009

שלום רון,
    לפי סטטיסטיקה הקיימת, באשך תמיר חד-צדדי – 12% ממקרים יש להם אזוספרמיה (חוסר זרעונים במירוק). במצב של אשך תמיר דו-צדדי – 32% אזוספרמיה. קיימת טענה כי פגיעה גנטית גורמת לאנומליות במערכת רביה של זכר שזה כולל אשך תמיר, אך הסיבה המדוייקת אינה ידועה. מצב של אשך תמיר גורם לפגיעה בתאים ראשוניים, מהם מתפתחים הזרעונים. מומלץ לבצע תיקון אשך תמיר בגיל 6-9 חודשים. אם מבצעים תיקון אשך תמיר עד גיל שנתיים, ניתן למצוא זרעונים בגיל הבגרות בכ- 90% מהמקרים. אם מבצעים תיקון אחרי גיל שנתיים, ניתן למצוא זרעונים בגיל הבגרות בכ- 45% מהמקרים.
    לפי תוצאות בדיקות הזרע שלך נראה לי שאפשרות היחידה להצלחה (הריון) היא שילוב של מספר דברים:
    1. להפסיק לעשן (התוצאות יכולות להשתפר אחרי 3 חודשים).
    2. להתחיל לקחת תוסף תזונה Vitamale, המיועד לשפר איכות הזרע (התוצאות צריכות להשתפר תוך שלושה עד שישה חודשים.
    3. טיפול של הפריה חוץ גופית בשיטת ICSI (מיקרומניפולציה).
    4. לשלב שיטה של בחירת זרעונים לפי שיטת פרופ' ברטוב (שיטת IMSI).
    אם לשלב את כל האפשרויות, יש סיכוי לקבל את התוצאות הרצויות.
    לא לשכוח לבקר אצל אורולוג לבדיקת האשך ותקינותו.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו