בדיקה - תרבית זרע

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• בדיקה - תרבית זרע
    אהרון
    02/11/2009

שלום
    עשיתי בדיקת ספירת זרע ומכיוון שנמצאו לי כדוריות דם לבנות בצעתי את הבדיקה "תרבית זרע" Semen culture
    בממצאי הבדיקה היה "תרבית שלילית"
    זה אומר שיש זיהום או לא?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה - תרבית זרע

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    02/11/2009

שלום אהרון,
    בחלק ממעבדות אנדרולוגיות איפה שמבצעים בדיקות זרע מתיחסים (לא תמיד נכון) לתאים עגולים כלתאים לבנים של מערכת החיסון. מכאן מסכנה לא נכונה - זיהום,יש לקחת בזהירות. יש שתי אפשרויות אחת: שבאמת אין זיהום, כי תרבית יצא שלילית. אפשרות שניה: יש זיהום, אך לא ניתן לזהותו כי בתנאי תרבית זרע נמצאים מרכיבים שמונעים גידול של מושבות החיידקים. בדיקת תרבית זרע היא בדיקה לא מדוייקת בגלל חוסר תגובה. על מנת לזהות למפוציטים (תאים לבנים) יש לבצע בדיקה מיוחדת במעבדה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לד"ר

אהרון
    03/11/2009

בצעתי את הבדיקה מפני שיש לי כאבים מתמשכים באשכים, כמו כן עשיתי בדיקות דם, US ודופלר שיצאו תקינים. תארתי לעצמי שמצאתי את מקור הבעיה לאחר שנמצאו תאי דם לבנים בבדיקת הזרע אך הופתעתי שבתרבית זה יצא שלילי.
    איך אוכל לדעת תשובה חד משמעית ? והיכן אפשר לבצע את הבדיקה במדוייק ולדעת שאכן אין\יש זיהום?
    אני מבוטח בקופת חולים כללית מושלם.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו