מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דלקת ביותרת האשך ופוריותגילה14/11/2009
אני ואשתי כשנתיים בטיפולי פוריות הכוללים עדיין הזרעות וטיפול הורמונלי לאשתי. היה הריון לםני שנה שהפסיק דופק בשבוע 10. לא נמצאה סיבה ואנחנו נחשבים "בלתי מוסברים". נתוני זרע שלי טובים מבחינת ריכוז ותנועתיות. הבנתי שהמורפולוגיה שלי גבולית- בבדיקה אחת 4% ובבדיקה שניה במקום אחר 6%.
מזה מס' שבועות אני מרגיש כאבים עמומים באשך, פניתי לאורולוג לבדיקה והוא אבחן על סמך מישוש בלבד שמדובר בדלקת ביותרת האשך ונתן טיפול אנטיביוטי דוקסילין ל 10 ימים.מעבר לזה הוא זרק משהו על זה שכנראה נגרם ממחלת מין כלשהיא וגם אשתי צריכה להיבדק.
הוא לא הסביר איזה בדיקה נוספת צריך לעשות כדי לאבחן אם זו מחלת מין ואיזו..אשתי פםנתה לגינקולוג והוא לא ראה צורך לבדוק את הנושא- יש לציין שהיא ללא תסמינים כלל.
1. האם דלקת ביותרת האשך חייבת להיגרם מחיידק מסוים?
2. אם כן, יש טעם לבדוק אם יש הימצאות של החיידק הזה ולעקוב אחריו?
3. חשוב לי שזה לא יפגע האיכות הזרע,אני יודע שבהשבחת זרע שעשינו החודש לפני הזרעה ציינו שהזרע צמיג מאוד. האם זה בגלל הדלקת?
4. יש קשר בין הדלקת למורפולוגיה תקינה נמוכה?
5.יש צורך להיבדק ע"י אורולוג מומחה לפריון???? כיצד יש לעקוב בהמשך אחרי נטילת האנטיביוטיקה?
6. אם זה עובר לאשתי- איך זה יכול להשפיע עליה?
תודה על הסבלנות- חשוב לי מאוד לקבל תשובות....ושוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דלקת בדרכי המין
ד''ר אליעזר גירש20/11/2009שלום גיל,
לתסומת לבך, אם יש לך דלקת במערכת המין ואתה מקבל אנטיביוטיקה, יש לתת טיפול דומה גם לבת זוגתך. הסיבה היא בכך, ששני בני הזוג עלולים להדביק אחד את השני במחלת מין בזמן קיום יחסי המין. אם אחד מבני הזוג מקבל טיפול אנטיביוטי ומבריא, השני יכול להדביק אותו חזרה באותו פטוגן. לא לכל מחלת מין יש תסמינים ברורים והעדר תסמינים אינו מעיד על כך שבן/בת זוג בריא.
בנוסף, תרבית זרע או משטח וגינלי לא בהחרך נותנים אפשרות לזהות את הגורם למחלה והעדר המצאות הפטוגן אינו מעיד שאינו קיים שם.
רוב הפטוגנים של מערכת המין פוגעים בייצור או באיכות הזרעונים. צמיגות הזרע זה אחד הסימנים, אך לא יחידי, לדלקת. בהחלט יש קשר בין דלקת לבין מורפולוגיה של זרעונים.
ממליץ להיות במעקב אצל אורולוג. כמו כן, ממליץ להשתמש בתוסף תזונה Vitamale, המיועד לשפר איכות הזרע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)