טמפרטורת האשכים וחוסר מוחלט של תאים

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• טמפרטורת האשכים וחוסר מוחלט של תאים
    אבי
    01/12/2009

שלם רב
    אני גבר שסובל מבעיית חוסר מוחלט של תאי זרע ,אני בדרך כלל בריא לא סובל ממחלות כל שהן
    עברתי בדיקות כולל בדיקות הורמונאליות שהיו תקנים והוחלט על ביצוע TESA על מנת לשאוב תאי זרע לאחר הניתוח הסבירו לי שלא נמצאו תאי זרע בשלים להפרות בצית .
    עלה לי רעיון בראש לבדוק את טמפרטורת האשכים שלי באמצעות מד חום רגיל שסמתי אותו בתחתונים שלי (לא יודע אם כך בודקים טמפרטורת האשך ) בכל המצבים במהלך יום העבודה שכן עבודתי היא משרדית כל היום בישיבות ממושכות .
    ההתוצאות שקיבלתי במד חום היו מ 35.9 עד 37 בצדדים (בין הירך לאשך) במצב שבין שק האשכים לתחתן (כלפי קדימה ) המד הראה 33.7 -35
    האם התוצאות תקינות האם זה טבעי או שבעיית אי הייצור נובעת מבעייה (טמפרטורוה) זו שלא נבדקה ע"י הרופאים בכלל ?
    והאם במצב הקיים אם נוריד את הטמפרטורה האשך יתחיל לייצר או שנגרם לו נזק בלתי הפיך ?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אזואוספרמיה

ד''ר אליעזר גירש
    03/12/2009

שלום אבי,
    אם לא נמצאו זרעונים במירוק שלך וגם בביופסיה מאשך בשיטה של TESA, מצב זה נקרא azoospermia. על מנת לבחון את המקור של בעיה שלך, יש לבדוק קריוטיפ וגם מחיקת מקטעים בכרומוזום Y. רק לאחר הבדיקות הללו תהיה אפשרות להצביע על המקור הבעיה.
    בכל מקרה, לא בודקים חום באיזור האשך בצורה שתארת.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו