אזוספרמיה

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• אזוספרמיה
    ש
    08/12/2009

שלום
    אני סובל מאזוספרמיה לפי אבחנת הרופאים. עברתי ניתוח TESE ו TEFNA וניתוח וריקוצלה בשני הצדדים. לצערי הרב עד עכשיו לא נמצא זרע כלל. לפני כשבוע יעץ לי רופא לעשות בדיקה אמבריולוגית על נוזל הזרע, ואם לא יימצא זרע בבדיקה זו לשקול אפשרות של ניתוח TESE תחת מיקרוסקופ (לפי שיטתו של שלייגל המבוצע על ידי שי שפי).
    אנא יעצו ל מה עליי לעשות אני אובד עצות.
    בנוסף בשיחה שקיימתי עם האמבריולוגית הי אאמרה לי שיש סיכוי של 30% למצוא זרע.
    מבקש את עזרתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אזוספרמיה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    08/12/2009

שלום לך
    אם היו מוצאים זרעונים בשיטת TESE או TESA או TFNA אז קיים סיכוי של כ- 30% למצוא זרעונים בפעולה חוזרת. במצבך, כאשר עברת כבר גם TESE ולאחר מכן גם TFNA ללא המצאות הזרעונים, הסיכוי למצוא זרעונים בפעולה כזו שואף לאפס. יתכן ואשכים שלך אינם מייצרים זרעונים או מייצרים מאט באיזורים מאוד מסויימים באשך. בשיטת מיקרו-TESA, שיטה שפותחה ע"י פרופ' שלגל, פותחים את האשך ובעזרת מיקרוסקופ מחפשים את אותן הצינוריות הפעילות שמייצרות זרעונים. רק מצינוריות הפעילות הללו ניתן לשאוב נוזל עם סיכוי למצוא בו זרעונים. לדעתי שווה לנסות גם את השיטה הזאת כפתרון האחרון. כל ניתוח באשך גורם לנזק מסויים לרקמת האשך ואם לא מוצאים את הזרעונים, חבל לחזור על פעולה. אל תשכח כי אשך מייצר גם טסטוסטרון, אשר חשוב לפעילות המינית ולניתוח יכולות להיות השלחות שליליות בנושא זה. למצב של חוסר זרעונים קיים פתרון של תרומת זרע. ברור שכל גבר מעונין בילד משלו מבחינה גנטית, אך כשאין אפשרות, קיימת תרומה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו