מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אזוספרמיהש08/12/2009
שלום
אני סובל מאזוספרמיה לפי אבחנת הרופאים. עברתי ניתוח TESE ו TEFNA וניתוח וריקוצלה בשני הצדדים. לצערי הרב עד עכשיו לא נמצא זרע כלל. לפני כשבוע יעץ לי רופא לעשות בדיקה אמבריולוגית על נוזל הזרע, ואם לא יימצא זרע בבדיקה זו לשקול אפשרות של ניתוח TESE תחת מיקרוסקופ (לפי שיטתו של שלייגל המבוצע על ידי שי שפי).
אנא יעצו ל מה עליי לעשות אני אובד עצות.
בנוסף בשיחה שקיימתי עם האמבריולוגית הי אאמרה לי שיש סיכוי של 30% למצוא זרע.
מבקש את עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש08/12/2009שלום לך
אם היו מוצאים זרעונים בשיטת TESE או TESA או TFNA אז קיים סיכוי של כ- 30% למצוא זרעונים בפעולה חוזרת. במצבך, כאשר עברת כבר גם TESE ולאחר מכן גם TFNA ללא המצאות הזרעונים, הסיכוי למצוא זרעונים בפעולה כזו שואף לאפס. יתכן ואשכים שלך אינם מייצרים זרעונים או מייצרים מאט באיזורים מאוד מסויימים באשך. בשיטת מיקרו-TESA, שיטה שפותחה ע"י פרופ' שלגל, פותחים את האשך ובעזרת מיקרוסקופ מחפשים את אותן הצינוריות הפעילות שמייצרות זרעונים. רק מצינוריות הפעילות הללו ניתן לשאוב נוזל עם סיכוי למצוא בו זרעונים. לדעתי שווה לנסות גם את השיטה הזאת כפתרון האחרון. כל ניתוח באשך גורם לנזק מסויים לרקמת האשך ואם לא מוצאים את הזרעונים, חבל לחזור על פעולה. אל תשכח כי אשך מייצר גם טסטוסטרון, אשר חשוב לפעילות המינית ולניתוח יכולות להיות השלחות שליליות בנושא זה. למצב של חוסר זרעונים קיים פתרון של תרומת זרע. ברור שכל גבר מעונין בילד משלו מבחינה גנטית, אך כשאין אפשרות, קיימת תרומה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)