השפעת אלכוהול על איכות הזרע

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• השפעת אלכוהול על איכות הזרע
    לילי
    28/01/2010

אנו מנסים מזה שנתיים להכנס להריון: 2 נסיונות הזרעה + 9 נסיונות IVF. גילי 43 וגיל בעלי 51. לשנינו ילדים מנישואים קודמים ומהריונות ספונטנים. בכל נסיונות ה-IVF התקבלו עוברים יפים אך לא נקלטו. פעם אחת היה הריון שלא התפתח. בעלי שותה יין אדום כמעט באופן יומי, מעשן מעט (5 סיגריות ליום) וג'וינט כפעם בחודש. האם יש לכך השפעה על רמת העוברים שמתקבלים ב-IVF וקשר כלשהו לעובדה שאין העוברים נקלטים?
    בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שכחתי לציין מורפולגיה

לילי
    28/01/2010

תאים תקינים - 4%

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איכות הזרע ועישון

פרופ` בנימין ברטוב
    28/01/2010

על-פי התמונה שציינת, זוהי עקרות משנית כנראה על רקע איכות ירודה במבנה תאי הזרע. האם יש קשר בין איכות המבנה וההתנהגות של בעלך? אין לי תשובה ברורה לאפשרות הזאת, אך אני חושש שעישון רגיל ובמיוחד עישון ג'וינט יכול להשפיע על איכות תאי הזרע. אשר על כן אני מציע לבצע אבחון מורפולוגי בהגדלה גדולה (MSOME) לברר: א) האם ניתן להסביר את הכשלונות המרובים ב-IVF.
    ב) לברר האם צימצום העישונים יכול לשפר את איכות הזרע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו