מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקות גנטיותשירה01/02/2010
שלום,
בן זוגי ואני עומדים לקראת טיפולי הפריה חוץ גופית בשל גורם זכרי ואני מאוד מתלבטת האם לדחות את התהליך ע"מ לברר גורמים גנטיים לפגיעה בזרע.
נתוני בדיקת הזרע: נפח 2.5, ריכוז 3 מליון למ"ל, תנועתיות 40%, ומורפולוגיה 0% תקינים
בן 27, בדיקה הורמונלית תקינה לחלוטין (LH,FSH, פרולקטין וטסטוסטרון נבדקו) וגם US אשכים תקין לחלוטין. אין ברקע גורם מכוון אחר לבעיה.
הייתי רוצה לדעת האם לאור הנתונים הללו יש מקום לעצור ולעשות ברור גנטי, ואיזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בירור גנטי
ד''ר אליעזר גירש01/02/2010שלום שירה,
כפי שאני מבין, אתם נמצאים בטיפולי הפריה חוץ גופית. בשום פנים ואופן לא לעצור את הטיפול. ממליץ על שילוב של שימוש ב- Vitamale המשפר איכות הזרע, וטיפול בהפריה בשיטת IMSI כאשר בוחרים בהגדלה גבוה של ~ פי 6000 וכך ניתן לבחור זרעונים הטובים ביותר לצורך הפריה של ביציות. במקביל אפשר להמשיך ולבצע בירור גנטי, אך לא לעצור את הטיפול. קודם כל יש זרע ויש זרעונים, כך שיש על מה לעבוד, שנית, במידה ותמצאו חסר באחד האזורים על גבי כרומוזום Y שגורם לפגיעה בהתפתחות הזרעונים - אין טיפול למצב זה ובכל מקרה תמשיכו טיפולים בשיטות הפריה חוץ גופית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על העזרה
שירה02/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)