המלצה

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• המלצה
    נ.ג
    26/02/2010

שלום!
    לבעלי יש את התסמונת(קליינפלטר) ורציתי לדעת:1. היכן הייתם ממליצים להתחיל טיפולים?
    2.האם שנינו ביחד צריכים להתחיל טיפול או קודם הוא ולאחר מכן אני???(IVF)
    3.מה הסיכוי להצלחה?
    תודה ושבת שלום!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המלצה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך...

נ.ג
    26/02/2010

אני בת 24 ובעלי 27 נשואים שנתיים וחצי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמונת קליינפלטר

ד''ר אליעזר גירש
    28/02/2010

שלום נ.ג.,
    ,
    תסמונת קליינפלטר נובעת מחוסר הפרדות של כרומוזומי XY בביצית או בזרע, כך שנוצר זכר שהוא XXY מבחינה כרומוזומלית. מצב זה מביא לחוסר כמעט מוחלט או מוחלט בייצור זרעונים באשך. במידה ויש חוסר מלא, הפטרון הוא תרומת זרע. במידה ויש ייצור מינימלי של זרעונים, ניתן למצוא אותם בביופסיה של אשך. במידה וימצאו זרעונים בביופסית אשך ניתן לבצע הפריה חוץ גופית בטכניקה הנקראת ICSI - הזרקת זרעון לתוך ביצית. במקרה כזה קיימת סכנה של העברת תסמונת קליינפלטר לדור הבא.
    מבחינת מחזור טיפול ב- IVF, אני ממליץ קודם כל לעשות ביופסיה של אשך (TFNA או TESA) הבחנתית ללא הכנה הורמונלית של אישה. אם לא ימצאו זרעונים, לשקול לבצע מחזור IVF עם זרע של תורם. במידה וימצאו זרעונים, להקפיא ולתכנן מחזור IVF מלא (כולל הפריה) עם זרעונים הללו, ולהיות מוכנים לביופסיה נוספת, למקרה אם בהפשרה של הזרעונים תהיה בעיה כלשהי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו