בעיות גנטיות והקשר לתאי זרע לא תקינ

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• בעיות גנטיות והקשר לתאי זרע לא תקינ
    דלית
    04/04/2010

שלום רב,
    בעלי בן 40 ונוטל הרבה שנים כדורים לאפילפסייה ביניהם טגרטול ולמיקטל.
    בזמנו, כשרצינו הריון במשך כחצי שנה ולא הצלחנו שלחו אותנו לבדיקת זרע שיצאה למיטב זכרוני לא טובה עם מורפולוגיה 3% . רצו להתחיל איתנו טיפולים אך במקביל הסתבר שנכנסתי להריון. נולד בן כיום בן 6. אותו דבר עם הילד השני נכנסתי להריון ממש במהירות אחרי נסיון ראשון. ילד אחד שלי ככל הנראה עם בעיה של אוטיזם קל - pdd.
    קראתי איפהשהוא שיש קשר בין מקרים של אוטיזם לבין נטילת תרופה אנטי אפילפטית בהריון , אך לא קראתי בשום מקום, על ההשפעה על העובר אם הגבר הוא שנוטל את התרופה. וגם הרופאים לא יידעו אותנו בשום סיכון.
    השאלה שלי : האם יתכן שתאי הזרע של בעלי נפגעו כתוצאה מנטילת התרופה ? לא מבחינת הכמות והתנועתיות שלהם אלא מבחינת החומר שבתוכם ?
    האם יכול להיות שתא זרע פגוע כזה יפרה את הביצית וכתוצאה מכך ייולד ילד עם מומים/פגמים גנטיים ?
    שאלות אלו חשובות לנו על מנת להבין את הסיכויים/סיכונים בהריון עתידי.
    המון המון תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוטיזם ופריון

ד''ר אליעזר גירש
    05/04/2010

שלום דלית,
    צר לי לשמוע על המקרה שלכם. לדעתי אין קשר בין תרופות שנוטל בעלך וילד שנולד עם סימני אוטיזם. לא ידוע לי על מאמר כלשהו המחזק את ההשערה שלכם.
    לדעתי, סיבה האפשרית לאוטיזם היא גיל של בעלך. קיימים מספר מחקרים המעידים על הקשר בין גיל הגבר ובעיות במערכת עצבים המרכית אצל הילוד, כגון אוטיזם, סכיזופרניה וכו'. לגברים בגילאים מעל 35 קיים סיכוי גבוה יותר שיולדו להם ילדים עם תסמונות הללו ביחס ל גברים בגילאים צעירים יותר.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו