פרולקטין

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• פרולקטין
    קובי
    09/06/2010

שלום,
    שבוע שעבר קיבלתי בשורה קשה כי יש לי גידול שפיר בראש בשם מנינגיומה באמצעות בדיקת סיטי שנעשתה לי.
    נשלחתי למספר בדיקות דם ואני עתיד לבצע בקרוב בדיקת MRI בכדי לאשר סופית את הממצא.
    הבדיקות אותן ביצעתי בשבוע האחרון הינם:

כמיה בדם,המטולוגיה וקרישה יצאו תקינות.
    TSH - 1.28

PROLACTINE - 16731

FSH-2.2
    PTH-intact - 21

אני מבין כי קיים קשר ישיר בין הגידול השפיר לבין הפרולקטין וכמובן שישנה בעיה.
    1.מה משמעות הורמון הפרולקטין? מה אומרים הערכים הגבוהים?
    2.במידה ויחליטו לנתח ובכך להסיר את הגידול , כיצד יפתרו את בעיית הפרולקטין הגבוהה?
    3.האם חלילה התוצאות מעידות על עקרות תמידית?
    4.אני רווק בשנות השלושים המוקדמות וללא חברה כרגע. אני מפחד מהנושא של הבאת ילדים לעולם לאור הממצאים ועם ההתמודדות של הכרת בת זוג ולשתף אותה בבעיה הזו וכמובן כיצד תגיב בתקווה שלא תברח בגלל הבעיה....

אודה לתשובות ולעזרה,

בריאות לכולם ובהצלחה

מיקי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרולקטין

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרולקטין

ד''ר אליעזר גירש
    10/06/2010

שלום מיקי,
    מנינגיומה היא גידול בדרך כלל שפיר. אם היא יוצרת השפעה על הפרשה מוגברת של הורמון פרולקטין אשר מיוצר בחלק הקדמי של יותרת המוח (אדנוהיפופיזה), ניתן לטפל ע"י אגוניסט לרצפטור של דופמין - ברומוקריפטין או ע"י קברגולין. הפרשה מוגברת של פרולקטין גורמת לניוון של תאי זרע בשלבים התחלתיים של התפתחותם. תוצאות שלך אין מעידות על עקרות. צריך לבצע בדיקת זרע ולבחון זאת. אם יש בעיה (קרוב לודאי שיש) טיפול נכון יכול להוריד רמות של פרולקטין.
    אם אתה מותרד מקשר עם בת זוגתך, אני מאמין שתמצא בת זוג שתהיה מוכנה לקבל אותך כמו שאתה. מבחינת זרע תמיד יש פתרון של תרומת זרע.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

קובי
    15/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו