מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בלבול ודיעות שונות בין אורולוגיםישי19/06/2010
שלום ד"ר. אני אב לילדה בת 5.5. בהריון הראשון הקליטה היתה מיידית (הייתי בין 26).
כיום אני בן 32 על גבול 33. אנו מנסים להכנס להריון כשנה לערך . כחלק מהבדיקות שערכנו , גם אני ערכתי בדיקות זרע , שכל אחת הובילה לתוצאות שונות :
1. הבדיקה הראשונה היתה באוקטובר 2009 : שם התוצאה היתה לא טובה
ספירה : 1.7 מליון
מורפולוגיה : 1%
ותנועתיות : 40%
2. הבדיקה השנייה היתה בנובמבר 2009 : נשלחתי ע"י האורולוג לבדיקה "דופלר" , בדיקת הורמונים, ובדיק זרע נוספות .
תוצאת הדופלר : וריקוצה דרגה 2 משמאל .
בדיקת הזרע השתפרה :
ספירה : 20 מיליון
תנועתיות : 60%
מורפולגיה : 2%
ממצאי בדיקה פיזית :ה אורולוג ציין כי הבדיקה הידנית באשכים היא הקובעת ולא הדופלר ומציין כי ישנה וריקוצה דרגה 1 בלבד . המלצותיו : לנסות להיכנס להריון בצורה טבעית במשך חצי שנה .
יצויין : במרץ 2010 אשתי נקלטה, אך הפילה הפלה טבעית בשבוע 10 (לא נצפה דופק) בהפלה טבעית ללא גרידה) .
3. הבדיקה השלישית היתה ב- מאי 2010 :
הבדיקה יצאה לא תקינה :
ספירה : 7 מליון
תנועתיות : 53%
מורפולגיה : 2%
ניגשתי עם הממצאים האחרונים לאורולוג אחר, שקבע ללא בדיקה פיזית באשכים , והסתמך על המסמכים בלבד כי - ישנה תסמונות OTA ויש לנתח .
לטענתו מדובר בוריקוצלה דרגה 2 .
בבדיקה הראשונה נצפתה בבדיקה : W.B.C +
בבדיקה האחרונה נצפתה : Leukocytes:Few
ציינתי זאת בפני האורולוג אך הוא בחר להתעלם מזה .
שאלותי : 1) האם מחוייבת המציאות בדיקה ידנית ? או שניתן להתייחס לבדיקה המעבדתית בלבד?
2) האם ישנו פתרון זולת ניתוח (שהבנתי שעלול לגרום לבעיות וסיבוכים עתידיים) ?ואף חזרה למצב הגרוע תוך 12 חודשים לערך.
3) איזו שיטה היא המוצלחת ביותר לטיפול בנושא זה ?
אודה על תשובתך ד"ק , תודה
ישי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש22/06/2010שלום ישי,
אין תשובה חד ערכית. בדרך כלל מתחשבים במשולב גם בתוצאות בדיקת אשכים ידנית ובדיקת דופלר. בדיקת מעבדה של זרע נותנת תוצאות שונות בין בדיקות בתאריכים שונים כי קיימות פלוקטואציות טבעיות. בכל מקרה גם ספירה של 2 מיליון ושל 20 מיליון זה לא הרבה, תנועתיות נעה בין 40% ו- 60%, זה בסדר, אך מורפולוגיה תקינה של 1%-2% זו תוצאה לא טובה. קרוב לודאי הכל נובע ממצב הוריקוצלה. ואריקוצלה היא מחלה של כלי דם באשך. ואריקוצלה נובעת מהרס שסתומים חד כיווניים. זה גורם לזרימה בכיוון הפוך של דם הורידי. זרימת הדם בכיוון הפוך גורמת ל- hypertermia ול- hypoxia. לחץ הידרוסטטי על רקמת האשך במחלה זו הוא פי 7-8 ממה שאשך יכול לסת. טיפול נכון יביא לשיפור תוך 4-12 חודשים ואז יש שוב ירידה. המחלה גורמת לירידה בייצור טסטוסטרון ולפגיעה בייצור זרעונים. בואריקוצלה הפגם בזרעונים הוא פגם במבנה הראש וכרומטין (חומר גנטי) אינו דחוס.
ב- 30% מהמטופלים יש הצלחה בטיפולי ואריקוצלה. ב- 70% מהמטופלים הבעיה חוזרת והסיבה היא בכך שבטיפול עצמו קשה מאוד להגיע לכל המקומות הבעייתיים שבוריד האשך.
האם לנתח או לא קשה להמליץ. בגלל שבכל זאת הצלחתם להרות, אני ממליץ להמשיך בצורה הטבעית ולהשתמש בתוסף תזונה Vitamale המשפר איכות הזרע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)

