וריקוצלה

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• וריקוצלה
    דניאל
    19/06/2010

שלום,

אני ואשתי היינו אצל אורולוג שאיבחן אצלי וריקוצלה ב - 2 האשכים בעיקבות 2 בדיקות זרע

שהיגענו איתם + בדיקת מישוש שהרופא ערך לי.

האורולוג אמר לנו לחכות עד אוגוסט ואז לבצע בדיקת זרע שוב במידה ויצאו תוצאות

זהות כניראה יש לנתח.

1) מדוע הרופא לא שלח אותי לבדיקת אולטראסאונד? מדוע יש לחכות ולבצע שוב

בדיקת זרע??

2) אני ואישתי מבוטחים במכבי ואנחנו צריכים ללכת לרופא פריון...

האם אין רופאים כאלו ממכבי? האם הולכים רק לרופאים מיעצים??

3) האם יש פתרונות אחרים ללא ניתוח? האורולוג אמר לנו שבמידה ולא מטפלים בבעיה היא

הולכת ומחריפה האם רק ניתוח יכול לעזור לפתרון הבעיה גם לעתיד...

אשמח לתגובה תודה רבה ושבוע טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    וריקוצלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    22/06/2010

שלום דניאל,
    ואריקוצלה היא מחלה של כלי דם באשך. ואריקוצלה נובעת מהרס שסתומים חד כיווניים. זה גורם לזרימה בכיוון הפוך של דם הורידי. זרימת הדם בכיוון הפוך גורמת ל- hypertermia ול- hypoxia. לחץ הידרוסטטי על רקמת האשך במחלה זו הוא פי 7-8 ממה שאשך יכול לסת. טיפול נכון יביא לשיפור תוך 4-12 חודשים ואז יש שוב ירידה. המחלה גורמת לירידה בייצור טסטוסטרון ולפגיעה בייצור זרעונים. בואריקוצלה הפגם בזרעונים הוא פגם במבנה הראש וכרומטין (חומר גנטי) אינו דחוס.
    ב- 30% מהמטופלים יש הצלחה בטיפולי ואריקוצלה. ב- 70% מהמטופלים הבעיה חוזרת והסיבה היא בכך שבטיפול עצמו קשה מאוד להגיע לכל המקומות הבעייתיים שבוריד האשך.
    מסיבות הללו יש לשקול האם כדאי לך לעבור את הניתוח, מצד השני, הרופא שלך צדק בזה שללא ניתוח תהיה החמרה, רק השאלה באיזה קצב זה יקרה.
    ממליץ ללכת לרופא פריון דרך קופת החולים שלכם ונראה לי שיציעו לכם טיפולי פריון. אפשר לעשות את שני הדברים במקביל: טיפול אורולוג וטיפול פריון. אולי כדאי לקבל חוות דעת של אורולוג נוסף.
    בכל מקרה, ממליץ בחום להשתמש בתוסף תזונה Vitamale המשפר איכות הזרע לאורך כל הדרך עד להסגת הריון.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו