מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- וריקוצלהאייל29/07/2010
שלום לכם,
אני בן 35, עשו לי ניתוח וריקוצלה כשהייתי בן 16, באשך שמאל.
לאחרונה נודע לי כי התגלה שברוב המיקרים התופעה קיימת גם באשך ימין, גם אם לא ניתן לאבחן ולראות זאת ויזואלית או פיזית.
שאלתי, האם ההשפעות של הוריקוצלה הפיכות (לאחר הניתוח, הפוריות חוזרת להיות נורמאלית), או שהתופעה היא עם נזק מצטבר (כמו עישון סיגריות למשל).
אני שואל זאת כי אני רווק ואני רוצה לדעת האם לבדוק את המצב שלי עכשיו.
במידה והנזק מצטבר, עדיף לדעתי מסיבות מובנות לפתור את העניין מוקדם ככל הניתן ולא לחכות "למיועדת".
במידה והעניין הפיך, אין שום סיבה (שוב, רק לדעתי המאוד לא מלומדת) שלא לחכות ולנסות להיכנס להריון בלי התערבות ורק אם יש בעיה, אז לטפל.
הייתי שמח אם תוכלו לעזור לי בתשובה
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה לשאלה
אייל05/08/2010שוב שלום,
כמה הבהרות ברשותכם.
הדבר הכי חשוב שרציתי לברר הוא, האם לוריקוצלה יש השפעות של נזק מצטבר (בדומה לחשיפה לשמש, עישון וכדומה)
התשובה תקבע לי איך לפעול.
במידה והנזק הוא מצטבר - ללכת בהקדם לבדיקות מצב הוריקוצלה אצלי כיום כמו גם בדיקות פוריות, כל זאת גם אם אני לא מתכוון לנסות להביא ילד בקרוב.
במידה וההשפעה היא נקודתית וללא נזק מצטבר, אז כמובן הדבר יכול לחכות.
התשובה חשובה, במיוחד כשיש היום עומס על המערכת הרפואית והדבר האחרון שהיא צריכה זה בדיקות ללא צורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוריקוצל- נזק מצטבר?
פרופ` בנימין ברטוב05/08/2010אייל שלום
לדעתי יש מחלוקת בין האורולוגים בסוגית הנזק המצטבר כתוצאה מוריקוצל. עצם העובדה שניתחו אותך בגיל 16 מצביע על מחשבה שהנזק יכול להצטבר. ולכן לדעתי רצוי שתעקוב כל חצי שנה אחר מצב איכות הזרע ובאם האיכות תקינה או סבירה תוכל להשעות את הטיפול בוריקוצל. באם האיכות ירודה כדאי להתייעץ עם אורולוג לגבי תיקון המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה פרופ'
אייל09/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקזרע,התיחסות למורפולגיה
אייל19/08/2010להלן התוצאות:
complete liquefaction - yes
viscosity - moderate
PH - 8.4
VOLUME- 2 ml
Concentration- 40.0 million/ml
Motility 1hr after ejaculation - 66%
Grade of motility1 hr after ejaculation - 2 3 4(בספרות רומיות)
vitality1 hr after ejaculation - 92%
normal morphology WHO 1999 - 5%
immature forms - none
leukocytes- no
כפי שכתבתי קודם, אני בן 35 רווק, בגיל 15 עשו לי ניתוח וריקוצלה בצד שמאל
(קשירת ווריד ראשי ניראה לי)
דבר ראשון, כמה זה חמור? האם אוכל לעבר מישהי באופן ספונטאני?
דבר שני,קראתי שבעיית וריקוצלה, בגלל חוסר החמצן שפוגע בכל הליך יצור הזרע, פוגעת בכל הפרמטרים של הזרע (ריכוז, מורפולוגיה,תנועתיות וכו') אצלי לפי מה שרשום יש רק בעיה במורפולוגיה.
אם כך, הניתוח פתר לי את הוריקוצלה ובעיית המורפולוגיה היא כתוצאה מכשל אחר שיש בי? בנוסף לוריקוצלה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ` בנימין ברטוב19/08/2010כפי שכתבתי לך בתשובתי הקודמת כעת אתה צריך להתייעץ עם אורולוג בנושא איכות הזרע ומצב הוריקוצלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)