מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם מס' ימים לפני בדיקת אולטראסאונדsome108/08/2010
אולטראסאונד אשכים על מנת לבדוק אם יש וריקוצלה יש להמנע מפעילות מינית ושפיכה?
לא נודע לי מהרופא וביום שלישי יש לי את הבדיקה הנ"ל,לכן חשוב לי לדעת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש09/08/2010ואריקוצלה היא מחלה של כלי דם באשך. ואריקוצלה נובעת מהרס שסתומים חד כיווניים. זה גורם לזרימה בכיוון הפוך של דם הורידי. זרימת הדם בכיוון הפוך גורמת ל- hypertermia ול- hypoxia. לחץ הידרוסטטי על רקמת האשך במחלה זו הוא פי 7-8 ממה שאשך יכול לסת. טיפול נכון יביא לשיפור תוך 4-12 חודשים ואז יש שוב ירידה.
כך שיש השפעה של מצב ואריקוצלה על ייצור זרע, אך לא הפוך. אין צורך בהתנזרות לפני הבדיקה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המעמיקה!,ה של
some111/08/2010הבדיקה אומרות:
אשך ימין:
בגודל
4.2*2.6*3.1 ס"מ,מרקם אחיד.
אפידידימוס תקין
זרימת דם תקינה באשך ובאפידידימוס
אשך שמאל:
בגודל 4.2*2.6*3.0 ס"מ,מרקם אחיד.
אפידידימוס תקין
זרימת דם תקינה באשך ובאפדידימוס
בהשוואה מרקמם של שני האשכים שווה.
הודגמו וריקוצלה בודדים משמאל ברוחב כ 0.23 ס"מ
עכשיו הרופאה שביצעה את הבידקה אמרה שהממצעים של הוריקוצלה מאוד זניחים ואין לי שום בעייה וסיבה לדאגה.
אבל כשהבאתי את התוצאות לאורולוג שהפנה אותי לבדיקה,הוא אמר שבבדיקה פיזית שהוא עשה הוא מצא שיש לי וריקוצלה דיי חמורה (הוא עשה לי בדיקה פיזית לפני ששלח אותי לאולטראסאונד).
בנוסף הוא אמר שגם יכול להיות שלא לחצתי מספיק בבדיקה (כשביקשו ללחוץ) ולכן יצא שיש לי "רק" 0.23 ס"מ רוחב של ורידים שמצאו.
מדוע הסתירה הזו בין מה שהרופאה שביצעה את הבדיקה אמרה לבין מה שהוא אמר?.וייתכן שבאמת לא לחצתי מספיק כשביקשו ללחוץ בבדיקה אפילו כששאלתי את הרופאה אם אני לוחץ מספיק חזק והיא אמרה שכן?
אני ממש מתוסכל מכל העניין הזה,אשמח מאוד לחוות דעת מקצועית בנידון
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה
ד''ר אליעזר גירש13/08/2010שלום
מדובר בשתי שיטות בדיקה שונות שבעצם צריכות להשלים אחת את השניה. יש הבדל בקביעת התוצאות בשתי השיטות. בנוסף, בבדיקת ולסלבה (יצירת לחץ) חשוב שבשתי הבדיקות זה יתבצע בצורה זהה, למשל בישיבה או בעמידה, אך בשני המקרים בצורה האחידה. אם יש כזה הבדל בין שתי הבדיקות, ממליץ לפנות לאורולוג נוסף, לקבל דעה נוספת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שוב!,יש לי שתי שאלות אחרונות
some113/08/2010האם הוריקוצלה שנמצאה אצלי בבדיקת האולטראסאונד נחשבת לנמוכה וזניחה באמת?
הבדיקה התבצעה בשכיבה,וכשלחצתי בולסלבה לחצתי בעוצמה בינונית מינוס,האם זה בעל השפעה גדולה?,כי כמו שאמרתי קודם הרופאה אמרה שלחצתי מספיק חזק כששאלתי אותה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)