מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת זרע פעם שנייהחסוי24/08/2010
שלום,
יש לי וריקוצלה כבר יותר משנה וחצי והאורולוג שלי אמר לי לעשות בדיקת זרע בפעם הראשונה אלו התוצאות:
נפח: 3.0
pH:7.5
מס' זרעונים כללי 120
ריכוז 6 ^ 10 : 40
אחוז תנועה: 65%
צורה פתלוגית 88
ראש 80
א. בינים 5
זנב 3
הראיתי את הבדיקה לאורולוג הוא אמר לי שהכל בסדר ולהיות אצלו במעקב
עבר כמעט שנה ושוב עשיתי בדיקת זרע היום ואלו התוצאות:
נפח: 3.5
pH:7.5
מס' זרעונים כללי 35
ריכוז 6 ^ 10 : 10
אחוז תנועה: 55%
א.תנועה טובה 40
ב.בינוני 10
ג.איטי 5
סך הכל זרעונים בתנועה: 19
תאים עגולים: בודדים
אמרו לי שהתוצאות גרועות ממה שהיה ואני מודאג, אני סך הכל בן 17 קבעתי תור ליום חמישי לאורולוג
ורציתי לדעת אם ניתוח וריקוצלה יעזור לי לשפר את איכות הזרע
ועוד שאלה רציתי גם לדעת אם עישון סיגריות זה מה שגרם לוריקוצלה והאם זה מחמיר את המצב?
אשמח אם מישהו יעזור לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש28/08/2010שלום,
חבל שלא הקפאתה כמה מנות זרע כאשר מצב היה טוב.
ואריקוצלה היא מחלה של כלי דם באשך. ואריקוצלה נובעת מהרס שסתומים חד כיווניים. זה גורם לזרימה בכיוון הפוך של דם הורידי. זרימת הדם בכיוון הפוך גורמת ל- hypertermia ול- hypoxia. לחץ הידרוסטטי על רקמת האשך במחלה זו הוא פי 7-8 ממה שאשך יכול לסת. טיפול נכון יביא לשיפור תוך 4-12 חודשים ואז יש שוב ירידה. המחלה גורמת לירידה בייצור טסטוסטרון ולפגיעה בייצור זרעונים. בואריקוצלה הפגם בזרעונים הוא פגם במבנה הראש וכרומטין (חומר גנטי) אינו דחוס.
ב- 30% מהמטופלים יש הצלחה בטיפולי ואריקוצלה. ב- 70% מהמטופלים הבעיה חוזרת והסיבה היא בכך שבטיפול עצמו קשה מאוד להגיע לכל המקומות הבעייתיים שבוריד האשך.
נטילת תוספי תזונה יכולה לסיעה לשיפור בייצור הזרעונים ותקינותם. מומלץ לקחת תוספי תזונה לאחר ניתוח של ואריקוצלה ולהמשיך בנטילתם לאורך זמן.
ממליץ לך לעבור תיקון וריקוצלה ולקחת תוסף תזונה Vitamale, המשפר איכות הזרע. לעשות בדיקות זרע כל 3 חודשים ובמצב כאשר איכות הזרע תשתפר, להקפיא מספר מנות שתוכל להשתמש בהן להריונות עתידיים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)