שאלה מאוד קשה- התייעצות.

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום
 
  • שאלה מאוד קשה- התייעצות.
    אפרת
    06/09/2010

    שלום,
    אנני בת 29, בעלי בן 34. לפני כשבע שנים התחלנו טיפולי פוריות בגלל שהתגלה חסרים מזעריים בכרומוזום Y. לשמחתנו, כבר בטיפול הראשון נולדה לנו בת מקסימה שהיום בת . הטיפול השני כשל. מהטיפול השלישי נולד לנו בננו בן שלוש וחצי. (מטופלים בהדסה, כל טיפול כלל טפנה ושאיבת זרע מהאשך. שימוש בזרע קפור נוסה באחד הטיפולים וכשל. אין תאי זרע בזירמה כלל)
    כעת אנחנו רוצים לחזור לטיפולים.
    אנחנו מאוד מפחדים, מסיבות שונות, להוליד ילד זכר, שירש בוודאות את החסרים בכרומוזום.
    מתלבטים האם לעבור תהליך של בחירת מין העובר (pgd). בבי"ח מוכנים שנעבור תהליך זה.
    שאלותי הן:
    1. האם זה מקובל? מוזר לבקש זאת במצבנו? מה עושים בד"כ?..
    2. האם נכון להניח שבאופן יחסי המצב שלנו הוא טוב?.. (כמה שאפשר לכנות זאת כך..) כלומר, האם העובדה שעד כה מצאו תאים תמיד והיו הפריות היא מעודדת? האם יכולה לנבא את הבאות, גם במקרה של טיפולים חוזרים וגם במקרה של בנים שיוולדו, כלומר, שבנים שיירשו את החוסר בכרומוזום, ניתן להניח כי יימצאו לגביהם תאים בשאיבה? או שלא ניתן להניח זאת?
    3. האם לעבור תהליך של pgd פוגע מאוד בעוברים? האם יש מחקרים על זה? בכמה אחוזים פוגע לעומת עובר טרי רגיל שלא עובר את התהליך?

    תודה על התשובות ושנה טובה
    אפרת

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה מאוד קשה- התייעצות.

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • תשובה

    פרופ` בנימין ברטוב
    07/09/2010

    למיטב ידיעתי הPGD היא פרוצדורה מומלצת במקרה כמו שלכם. פרוצדורה זו נמצאת בשימוש נרחב כיום בבעיות גנטיות ולכן יש להניח שהשיטה בטוחה לגבי העובר. כדאי שתבררי במסגרת הייעוץ הגנטי מה הסיכויים לשרידות העוברים בתהליך זה וכן לגבי הסיכוי לבעיות פוריות אצל הבן שיוולד באם לא לא תבצעו PGD.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו