מקפיץ בגלל החשש שלא שמו לב לתגובתי

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• מקפיץ בגלל החשש שלא שמו לב לתגובתי
    חסוי
    29/09/2010

אני בן 37 נשוי מזה כעשור ללא תאי זרע בזירמה רגילה וכן אצל ברטוב ובTEFNA 2
    ו TESE לא נמצאו תאי זרע. בבדיקות גנטיות הכל תקין. בבדיקת הורמונים הFSH נע בין 18-20 ,הטסטוסטרון נמוך אבל בטווח. לפני כשנתיים עברתי צנתור באשכים אצל ד"ר גת וחצי שנה אח"כ נמצא תא זרע אחד פתלוגי בזירמה רגילה (לאחר סרכוז ) לפני כשבוע נמצאו 2 תאי זרע פתלוגיים בזרמה רגילה (לאחר סרכוז).
    מה זה אומר?
    האם יש סיכוי שהשתנה משהו ?מה הסיכוי להביא ילדים ובאיזה דרך?
    האם כדאי לבצע TEFNA או TESE או בדיקה אצל פרופ' ברטוב (שוב )ובמקביל להכנתה של אשתי לשאיבת ביציות?
    יצויין שיש לי מרקם תקין של אשכים וגם מבחינה חיצונית המראה שלי גברי עם שיעור בחזה וכיוצב'

אגב בדיקות קריטיפ וחסר Y ואחרות עשיתי והכל תקין

אודה לכם מאד על תגובתכם .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    02/10/2010

שלום חסוי,
    מעודד מאוד מצבך, שלאחר טיפול של ד"ר גת, בשיטת גת גורן, נמצאו זרעון אחד במקרה אחד ושני זרעונים במקרה שני, בזירמה. זה אומר שיש לפחות כמה מאות זרעונים בזרמה כולה. אני ממליץ בחום להתחיל מיידי לנטול תוסף תזונה Vitamale המשפר איכות הזרע ולהתחיל להקפיא מנות זרע כל עוד מוצאים זרעונים בזרמה (גם אם בודדים בבדיקה, כי זה אומר עשרות עד מאות זרעונים בזירמה כולה). חשוב להתחיל בטיפולי פריון (הפריה חוץ גופית), להשתמש בזרע טרי (גם אם מדובר בזרעונים בודדים ולא תקינים). יש הריונות גם במצבים כאלה! לא נראה לי שיש טעם לעשות TESE או TESA או TFNA או כל סוג אחר של ביופסיה של אשך. רצוי למנוע את הפגיעה ונזק ברקמה ובמרקם האשך כל אוד מוצאים זרעונים בזרמה.
    הטבת המצב בזרע קרוב לוודאי תהיה לא לאורך זמן ולכן, חשוב לנצל את המומנטום!
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` בנימין ברטוב
    04/10/2010

בהמשך לתשובתו של ד"ר גירש, ניתן עכשיו לחפש אצלנו תאי זרע ולהקפיאם כגיבוי לקראת הפריה חוץ גופית בשיטת המיקרומניפולציה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו