עזרה בפיענוח תוצאות בדיקת זרע

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• עזרה בפיענוח תוצאות בדיקת זרע
    דן
    01/12/2010

שלום דר',
    אשמח לחוות דעתכם על התוצאות הבאות. ראשית אציין שאני בן 37 ואשתי 34 ואנחנו מנסים כבר 3 חודשים להיכנס להריון אך ללא הצלחה.

צמיגות: 1
    חומציות: 8
    נפח: 1.3 מ"ל
    ריכוז: 2.5 מיליון למ"ל
    תנועה: 20%
    סוג תנועה: a 16%
    4% b
    c אין ערך
    לויקוציטים: 0 מיליון למ"ל
    אגלוטינציה: שלילית
    0.7 מיליון למ"ל: total motile count
    מיליון למ"ל: swim up test

אחוז תאים תקינים: 0
    פתולוגיית ראש: 89
    פתולוגיית זנב: 11.

האם התוצאות תקינות ואם לא מה עושים. תודה מראש
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הוספה

דן
    02/12/2010

מעיוני באינטרנט אני משער שהתוצאות שלי נמוכות באופן קיצוני. האם אחת הסיבות לכך יכולה להיות הנחה ממושכת של לפטופ על אזור החלציים? זו פעולה שהייתי נוהג לעשות מספר פעמים בשבוע עד לא מזמן למשך יותר מחצי שעה כל פעם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובנוסף...

דן
    02/12/2010

אני נוהג לעשות מקלחת די חמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערה: 3-4 ימי התנזרות לפני הבדיקה

דן
    02/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בפיענוח תוצאות בדיקת זרע - תגובה

פרופ` בנימין ברטוב
    02/12/2010

אכן איכות הזרע נמוכה גם בהיבט הכמותי וגם בהיבט האיכותי. אני ממליץ לבצע בדיקה חוזרת במעבדה נוספת להוסיף בבדיקה זו גם תרבית זירמה (לבירור אפשרות של זיהום חיידקי. בנוסף אני ממליץ לבצע דופלר אולטראסאונד של האשכים ולברר האם קיים מצב של וריקוצל.
    כדאי להימנע מחימום יתר של האשכים (מעל 35 מעלות צלזיוס) בתקופה שמבקשים להשיג הריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר עוד שאלה?

דן
    05/12/2010

ייתכן ותוצאות חריגות כאלה מעידות על בדיקה לא תקינה? ואם הן תקינות- האם אפשר להיכנס להריון בדרך רגילה?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר עוד שאלה? - תגובה

פרופ` בנימין ברטוב
    05/12/2010

הפרמטר של המורפולוגיה הוא הבעייתי ביותר בבדיקת הזרע שלך ומאחר ומעבדות שונות בודקות פרמטר זה בצורה שונה, רצוי לחזור על הבדיקה במעבדה נוספת.
    אם התוצאות תקינות אפשר להיכנס להריון בדרך רגילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו