חיידק e.coli ובעיות בזרע?

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• חיידק e.coli ובעיות בזרע?
    מר-קולי
    20/12/2010

שלום,

קצת רקע:
    אני כיום בן 30 בדיוק ולפני כשנתיים אני ואישתי ניסינו להיכנס להריון, כאשר באותה תקופה הרגשתי כאבים מוזרים באיזור האשכים/איבר/ישבן בעת נטילת שתן, עשיתי בדיקת תרבית לזרע והתגלה חיידר ה- e.coli, קיבלתי אנטיביוטיקבה ולמיטב זכרוני באותו החודש (אחרי 3 חודשי ניסיון) היא נקלטה ונכנסה להריון.

כיום אחרי כשנה של ניסיונות כושלים, עשיתי בדיקת זרע (לא תרבית) והתוצאות הראו על OTA ונפח גדול, כאשר בשנה האחרונה היו לי כמה וכמה פעמים כאבים מוזרים בחלק התחתון שהתעלמתי מהם, כי הם היו נעלמים אחרי יומיים שלושה.
    אני חושד (ואפילו דיי בטוח) שהחיידק עושה אצלי עבודה וכתוצאה ממנו התוצאות האלה, האם התוצאות המצורפות יכולות להעיד על הימצאות החיידק? לפי הבנתי התוצאות מעידות שהזרעים פשוט במצב מאוד לא תקין משום בחינה, ולזכרוני מבדיקות התרבית של הזרע הבודק במעבדה אמר לי שהוא רואה זרעים עם ראשים אכולים וזנבות מקוצצים.

הבדיקה נעשתה בעזרת רוק (לא שלי), שאולי גם השפיעה על הבדיקה, אבל עדיין לא נראה לי שעד כדי כך.

הבדיקה מצורפת כתמונה, אודה לחוות דעת, למרות שכבר קבעתי תור לרופא.

תודה,
    מר-קולי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיידק e.coli ובעיות בזרע?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיידק e.coli ובעיות בזרע? - תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    20/12/2010

שלום מר-קולי,
    תוצאות הבדיקה מראות על איכות הזרע נמוכה. מה הגורם לכך קשה להצביע רק מבדיקת זרע ורקע זיהומי בעבר. ממליץ לפנות לאורולוג ולבצע בירור רחב הכולל גם תרבית זרע לפטוגנים. לאחר בדיקת פעילות האשכים, מצב הבלוטות הפרשה של זרע ובתוספת בדיקת התרבית תהיה אולי אפשרות לקבוע מה הסיבה ואיך ניתן לטפל בזה.
    אם לא תצליחו להרות בצורה הטבעית, קיימים פתרונות בעזרת הפריה חוץ גופית. בכל מקרה, ממליץ להשתמש בתוסף תזונה Vitamale המשפר איכות הזרע.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו