קולכיצין

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• קולכיצין
    אורן
    31/12/2010

שלום רב,
    אני גבר כבן 31, נוטל באופן קבוע תרופה בשם קולכיצין במינון 0.5 מ"ג פעמיים ביום. שמעתי כי שימוש ממושך בתרופה זו עלול לגורם לפגיעה בתאי הזרע. האם זה נכון?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קולכיצין

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קולכיצין - תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    01/01/2011

שלום אורן,
    מספר תרופות יכולות להשפיע לרע על מורפולוגיה של זרעונים וכך לגרום לירידה בפוריות הגבר. לצערי קולכיצין - אחת התרופות השייכות לקבוצה זאת.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון

אורן
    02/01/2011

שלום ד"ר גירש,
    לאחרונה קראתי מאמר מעניין בנושא.
    אני לוקח 2 כדורים ביום של 0.5 מ"ג במשך 4 חודשים האחרונים. האם אפילו מינון כזה יכול לגרום לנזק? (אינני מאובחן כחולה FMF או שגדון).
    בברכה,
    אורן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון - תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    03/01/2011

שלום אורן,
    אין לי מספיק מידע לגבי והשפעתו של קולכיצין בריכוז הנמוך שלו על פריון הגבר. ממליץ לפנות למכון הטרטולוגי של משרד הבריאות בירושלים המנוהל ע"י פרופ' אור-נוי.
    טלפונים:
    02-6243669,02-6243663
    מזכירות: 02-6363748
    פקס 02-6241328

פתוח בימים א'-ה' בשעות 9:00 עד 15:00.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו