התקרחות גברית, פרופסיה ופוריות

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• התקרחות גברית, פרופסיה ופוריות
    חיים
    13/01/2011

שלום

קיבלתי מרופא עור מרשם לכדורי הפרופסיה המדכאים התקרחות. לאחר בדיקה לא ארוכה, התברר לי שייתכן ותהיינה תופעות לוואי נוספות הנוגעות למיניות, מלבד אלה שפרסמה חברת התרופות אשר כללו בעיקר ירידה בדחף המיני בלבד. תופעות הלוואי הנוספות שהצלחתי לאתר, בעיקר לאחר ניסיון של אנשים שנטלו את התרופה היו: זרע מימי, עקרות לא הפיכה, אימפוטנציה לא הפיכה ועוד.

מכיוון שאני די מבוהל, לא התחלתי לקחת את הכדורים. לכן רציתי לדעת האם אכן יש דברים בגו, ויש אפשרות לתופעות הרסניות בעת הנטילה וכוצאה ממנה. כמו"כ, אם אחליט לבסוף לקחת אותה, אשמח לדעת לאיזה רופא אני פונה על מנת לבצע מעקב קבוע אחרי מצב הזרע שלי וטיבו, וכך לפחות אוכל להכניס איזהשו מימד של אחריות לכל הסיפור - האם עליי לפנות לאורולוג? גניקולוג?...

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקרחות גברית, פרופסיה ופוריות - תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    13/01/2011

שלום חיים,
    קיימים דיווחים בודדים לגבי פגיעה באיכות הזרע ע"י תרופה בשם פרופסיה, אך אין עדיין קונצנזוס בין הרופאים בנושא הזה. על מנת לבצע מעקב לאיכות הזרע כדאי לפנות לאורולוג.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע תיתכן פגיעה בפוריות, והתמודדות

חיים
    16/01/2011

שלום

ראשית תודה על ההתייחסות.

בנוסף, אשמח להסבר קצר לשאלתי - מדוע בעצם עלולה הפרופסיה לפגום בפוריות, והאם הדבר הפיך? כמו"כ, אשמח לדעת האם יש אופנים בהם ניתן להקטין את הסיכון, במידה ואחליט ליטול את התרופה, ולבסוף האם בגדול אתה ממליץ להתרחק מהתרופה, או לנסות אותה אך להיות קשוב מאוד לגוף.

רב תודות 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסיון, עדיף לא להתחיל

ירון
    17/01/2011

אני נטלתי פרופסיה מספר שנים ולאחר כשנה הזרע שלי נפגע משמעותית.
    כמות הנוזל פחתה ביותר מ 50% והספירה ירדה.
    רמת הטוסטסטרון צנחה והתחלתי להרגיש גלי חום באשכים.
    גם אחרי שנתיים שבהן לא נטלתי את התרופה, אין שינוי.
    ביקרתי מספר רב של רופאים וכולם יגידו במאמר מוסגר שזוהי הפרופסיה.
    רופא המשפחה שלי בכלל לא מוכן לאשר את התרופה, הוא אומר שהוא מעדיף את הפציינטים שלו קרחים אך בריאים.
    בכל פעם שאני רואה את קמפיין "אתה סקפטי" אני זועם על הסתרת המידע המלא על נזקי התרופה.

אפשר ללמוד עוד הרבה אם מקלידים propecia help בגוגל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לי האורולוג אמר שהדבר הפיך לחלוטין!

חיים
    17/01/2011

לאחר ביקור אצלו הוא טען בתוקף שאין טעם לבצע בדיקות זרע תקופתיות במקביל לנטילת התרופה, וכל מה שהיא עושה זה לפגוע לטווח קצר בתפקוד המיני. מעבר לכך, הכל הפיך, ואין ממה לחשוש, וכמו שציינתי בדיקות זרע מיותרות.

ירון, האם בהתאם לתגובתו של הרופא על השרשור הנ"ל בנוגע לפרופסיה, ידוע לך האם ספירת הזרע שלך הייתה נמוכה עוד לפני שהתחלת ליטול את התרופה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו