מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהמיטל22/01/2011
שבוע טוב
לאחר חצי שנה של ניסיונות כושלים להיכנס להריון גילינו שיש בעיה בזרע של בעלי. בעיקרון בבדיקות שבוצעו הן בתל השומר והן באיכילוב לא נמצאו תאי זרע. ואז הוא היה צריך לעבור ניתוח להפקת זרע כירוגי (טסה). ואז עשו עוד בדיקה לפני הניתוח והפלא- נמצאו 30 אלף זרעונים ומתוכם היום כ 5 תקינים. הבעיה היא- שלא הקפיאו אותם.
אני מאוד מתוסכלת מכך שלא הקפיאו אבל מעדיפה לא להתמקד בזה אלא להתקדם הלאה. מאז לא מצליחים למצוא (עשה מאז 2 בדיקות) ויש לנו ניתוח טסה ב 3.3
עד אז ננסה לעשות עוד כמה בדיקות על מנת לנסות למצוא ולמנוע את הניתוח.
שאלתי היא
כיצד ייתכן שפעם אחת מצאו ובכל הפעמים לא מצאו?
האם ייתכן טעות בבדיקה? (או שהתבלבלו בדגימות בין אנשים או מי שבדק את הדגימה שלו טעה)
מה הסיכוי למצוא זרע בניתוח אם עשינו 5 בדיקות עד כה מתוכם רק בבדיקה אחת מצאו זרעים ?
תודה רבה
שבוע טוב
בשורות טובות לכולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
ד''ר אליעזר גירש25/01/2011שלום מיטל,
בקשר לספיקות שלך לגבי טעות האפשרית בבדיקת זרע אין לי מה להגיב. לגבי הסיכוי למצוא זרעונים ב- TESA תלוי מאוד במה הבעיה שבגללה לא מוצאים זרעונים. אם יש חסר או חסרים בכרומוזום Y יש אפשרות במקרים מסויימים למצוא זרעונים בניתוח. אם הבעיה היא חסימתית, יש סיכוי טוב למצוא זרעונים בניתוח.
לגבי הבדיקות זרע, אני ממליץ שני דברים: א'- להשתמש בתוסף תזונה Vitamale המשפר איכות הזרע. ב'- לבצע בדיקת זרע בשני שלבים, זאת אומרת לתת זרע לבדיקה ולאחר מכן לתת זרע שוב לבדיקה בהפרש של כשעה בין נתינת הזרע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך
מיטל26/01/2011תודה רבה על תשובתך. הבעיה היא שלא יודעים למה לא נמצא זרע בבדיקות וזאת נדע רק לאחר הניתוח. כל הבדיקות שנעשו (גנטיות, חוסרים ב y, קריוטיפ) נמצאו תקינות.
לגבי המלצתך לביצוע בדיקת זרע בשלבים- אנחנו ננסה את זה בבדיקה הבאה, אבל משהו מוזר לי הרי אומרים שלפני כל בדיקה יש "להתנזר" שלושה ימים לפחות אזי אין כאן סתירה ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהמשך לתגובתך - תגובה
ד''ר אליעזר גירש30/01/2011שלום מיטל,
אין כאן סתירה. יש להתנזר 2-4 ימים לפני הבדיקה, אך אם לא נמצאו זרעונים במירוק, קיימת אפשרות של חסימה בדרכי המין. במקרים של חסימה, לרוב, מתן זרע פעם שניה (הפרש של כשעה ממתן הראשון), פתעום מוצאים זרעונים - ניפתחת החסימה לזמן מה. שווה לנסות ולבדוק את העיניין.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך ..
מיטל01/02/2011תודה רבה
אנחנו מנסים את זה בעזרת השם בשבוע הבא.
הלוואי ונצליח !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה אחת אחרי השניה
מיטל10/02/2011שלום דר'
היום עשינו ניסיון כמו שהמלצת. עשינו בדיקה ולאחר שעה עוד בדיקה. בשתי הבדיקות לא נמצא זרע בנוזל. בעוד שלושה שבועות יש לנו ניתוח (במכון פוריות באיכילוב).
אולי תוכל להסביר לי כיצד בבדיקה אחת נמצאו 30 אלף זרעונים ובשאר הבדיקות (כ 4 בדיקות בהפרש של שבועיים) אנחנו פשוט לא מוצאים.
מה הסיכוי למצוא בניתוח?
האם צריך להתחיל לחשוב על תרומת זרע ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקה אחת אחרי השניה - תגובה
ד''ר אליעזר גירש17/02/2011שלום מיטל,
יש סיכוי למצוא זרעונים בניתוח TESA או TESE או TFNA, תלוי באיזה שיטה בוחר המנתח. אם במקביל לניתוח של בעלך את עוברת גירוי שחלתי ודיקור שחלות כדאי שתהיה מנת זרע של תורם לגיבוי, למקרה ולא ימצאו זרעונים בניתוח. כך לפחות תהיה אפשרות להפרות ביציות שלך עם זרע של תורם וכך לא תפסידי מחזור טיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
מיטל17/02/2011שלום,אני לא עוברת גירוי שחלתי או דיקור שחלתי. המטרה היא כרגע למצוא זרע בניתוח ואז הוא יוקפא. לאחר מכן אני אתחיל מיד במחזור הראשון טיפול של חודש לגירוי שחלות- שאיבת ביציות- הפרייה חוץ גופית עם הזרע של בעלי, בתקווה שיימצא בניתוח.
לפי איך שאתה מציג את זה - הדרך שנבחרה במקום בו אנחנו מטופלים הינה שגויה, או לחילופין הדרך שהצעת שונה.
אשמח לדעת את דעתך על התהליך שאני עוברת ואם יש לי עוד מקום לשנות (הניתוח ב 3.3)
בהמשך - תגובה
ד''ר אליעזר גירש18/02/2011שלום מיטל,
הדרך בה אתם נמצאים אינה שגויה. הכוונה של צוות הרפואי היא טובה ונכונה. אם בניתוח לא ימצאו זרעונים, תחליטו על המשך הטיפול וכיוון הטיפול. הראתי לך שקיימת אפשרות כאשר מכינים את הגבר לניתוח ובמקביל מכינים את האישה לשאיבת ביציות. אם ימצאו זרעונים, תתבצע הפריה עם זרעונים טריים. אם לא ימצאו זרעונים קיימת אפשרות להפרות עם זרע של תורם. פשוט במקרה של הקפאת זרעונים קיים סיכוי שהזרעונים לא יסרדו את תהליך הקפאה/הפשרה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקפאה והפשרה של זרעים
מיטל19/02/2011הבנתי אותך. תודה רבה שאתה עונה. הרופאם אמרו שהם לא רוצים שאני אקבל טיפול, והתעקשו קודם שנמצא. אני מקווה שיהיה בסדר. שימצאו, נקפיא ונצליח להרות כבר בניסיון הראשון. אולי אתה יודע נגיד מתוך 100 זרעים שהוקפאו והופשרו- כמה הצליחו להחזיק מעמד ? אני יודעת שעדיף להשתמש בזרע טרי בהפריה אבל הלכנו על האופציה הזו ..
ושוב תודה על הכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הקפאה והפשרה של זרעים - תגובה
ד''ר אליעזר גירש19/02/2011שלום מיטל,
הסרדות הזרעונים בתהליך הקפאה/הפשרה תלויה באיכות הזרעונים. אם איכות הזרעונים טובה מבחינת מבנה הממברנה הסרדותם תהיה גבוהה, אם לא - הסרדותם נמוכה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה המהירה
מיטל19/02/2011שבוע טוב ובשורות טובות לכולם !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשינו ניתוח tese
מיטל03/03/2011שלום
היום בעלי עשה את הניתוח.
לצערנו הרב לא נמצא זרע.
האם זה אומר שבעלי עקר ואין משהו אחר אלא תרומת זרע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיקרוטסה
אלילת המזל10/03/2011למזלנו, הופננו לד"ר שפי, היחיד בארץ שעושה מיקרוטסה. אמנם הניתוח היה ארוך, אך לשמחתנו נמצא זרע, והיום אני בהריון...
נא להחזיק אצבעות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלילת המזל- תגובה
מיטל10/03/2011אשמח לדבר איתך טלפונית- אם את מסכימה
אם תוכלי לשלוח לי את הנייד שלך למייל שלי
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)