מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פענוח בדיקת זרעשוקי27/01/2011
שלום.
אני חווה כאבים באשך ימין מזה 3 חודשים. מורגש בעיקר בשעות הלילה.
ב-US אשכים (רגיל, לא דופלר) נמצאו וריקוצלה "יחסית קטנה" מצד שמאל והידרוצלה "קטנה" מצד ימין. נאמר לי שלא סביר שאחד מאלה גורם לכאבי אשכים.
אני בן 25
בכל אופן, נשלחתי לעשוב בדיקת זרע:
complete liquefaction: yes
viscosity: high
volume: 1.9 ml
concentration: 180 million/ml
motility after 1 hour: 67%
grade of motility after 1 hour: II III IV
vitality after 1 hour: 87%
normal morphology: 7%
immature forms: moderate
leukocytes: few
סעיף מורפולוגיה רשום שהנורמה היא יותר מ-10 אחוז. עד כמה 7 אחוז נחשב ללא תקין?
האם פרמטרים מסויימים "מחפים" על פרמטרים אחרים (לצורך העניין, האם ספירה גבוהה תחפה על מורפולוגיה נמוכה ונפח נמוך?).
האם ה-PH תקין?
מה זה grade of motility? למה בתשובה ישנם 3 מספרים ולא מספר בודד?
ואיזו סיבה יכולה לגרום לכאבי אשך ימין? איזה בדיקה מומלץ עוד לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פענוח בדיקת זרע - תגובה
ד''ר אליעזר גירש30/01/2011שלום שוקי,
לגבי המורפולוגיה: על פי קריטריונים החדשים (מלפני שנה) של WHO, המורפולוגיה נכשבת לתקינה אם היא מעל 4% של צורות תקינות. זה נכון שגם מספר גבוה של זרעונים יכול במקרים מסויימים "לחפות" על נתונים הירודים כמו מורפולוגיה. לגבי כאבים באשך יתכן, אני מדגיש, יתכן וזה נובע מגירוי מיני ותדירות נמוכה של פליטת זרע. זה קורא אצל צעירים. יתכן ובעיה אחרת, יש להבדק אצל אורולוג ואולי לקבל חוות דעת מאורולוג נוסף.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)