יעוץ לתוספים להשבחת זרע

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• יעוץ לתוספים להשבחת זרע
    יהודה
    25/03/2011

אני בן 48 אב לילדים מנישאין קודמים .
    בנישואין הנוכחיים יש לנו בן שנולד מהריון טבעי. מזה שנתיים אנו מנסים להביא ילד נוסף, לאחר שנה של נסיונות נשלחתי לבדיקת זרע והתברר כי התוצאות אצלי לא תקינות:
    ריכוז - 2X10)^6
    תנועה 35%
    בעקבות זאת הומלצתנו להפרייה חוץ גופית, עשינו שני נסיונות - שבהם הופרו 5-7 עוברים בכל פעם והוחזרו 3 אולם ההריון לא נקלט.

לאור העבר התקין שלי אני מעוניין לברר:
    א. מדוע נפגעה תקינות הזרע (אני נוטל 35 מ"ג נורמיטן נגד לחץ דם ו 40 מ"ג תרופה נגד כולסטרול - הרופא המטפל אמר שאין לכך השפעה.) האם זה הגיל?
    ב. נאמר לי כי ניתן לחת תוספים טבעיים לשיפור איכות וכמות הזרע כמו :ויטמין C , אבץ, ארגנין, אל-קרניטין , סלניום, ויטמין B12 , קו אנזים Q10 וויטמין E. אודה אם תוכלו להמליץ לי מה מהם לקחת ובאיזה מינון יומי , מה טווח ההשפעה האפקטיבית או האם יש המלצות אחרות.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ לתוספים להשבחת זרע

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יעוץ לתוספים להשבחת זרע - תגובה

ד''ר שי שפי
    25/03/2011

1. כדי לנסות למצוא את הסיבה לבעייתך, ולהתאים לה טיפול ספיציפי, יש לעבור בירור מסודר אצל אורולוג מומחה לפוריות הגבר, כמו שבת זוגתך עברה אצל גינקולוג מומחה לפוריות האשה.
    2. "תוספי זרע" אינם טיפול ספיציפי לבעיות בייצור הזרע, ולא קיימות הוכחות טובות בספרות להשפעתם החיובית. בכל מקרה, לא מומלץ לקחת אותם כתחליף להשלמת הבירור כנ"ל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו