מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צירפתי בדיקות זרע מהקפאה שעשיתיטרנסג'נדרית25/04/2011
היי
לאחרונה עשיתי הקפאת זרע על מנת שאוכל להביא בעתיד ילדים , מפני אני עומד לעבור טיפול הורמונלי לשינוי מין לנקבה שיחסל את הטסטסטורון והזרע שלי .
הייתי שמח אם תוכל להגיד לי האם לפי תוצאות הבדיקות כאן למטה של הזרע שהקפאתי שעשיתי לפני חודש ולפני חודשיים פעם נוספת , אכן תהיה לי אפשרות בעתיד לקיים מספר נסיונות להפרייה או שיש צורך להקפיא עוד זרע/ זרע יותר איכותי .
הבנתי שיש בעייה ששני דגימות הזרע שלי אינן איכותיות מספיק ולא שניתן יהיה לכינס להריון מהפרייתן. השאלה היא אם יש אפשרות להשביח זרע שלי כדי שאבצע הקפאה נוספת עם זרע איכותי יותר
ב 4 מבחנות של דגימת זרע לפני כחודש נאספו הנתונים הבאים
ABSTINENCE 7 DAYS
NORMAL - VISCOSITY
VOLUME 1.6 ML
PH 8.0
COUNT 49 MIL/ML
TOTAL COUNT 73.2 MILION
MOTILITY I 10-15%
GARDE 2
MOTILITY II - NONE
EOSIN NONE
MORPHOLOGY :
NORMAL 4%
BORDERLINE 4%
AMORPHOUS 45%
PYRIFORM /%
ROUND - NONE
TAIL- 31
MIDPIECE 15%
OTHERS - C-1
PREM.CELL - NONE
W.B.C - NONE
FRUCTOSE - NORMAL
NONE הכוונה לסימון / בבדיקה
ב 3מבחנות של דגימת זרע לפני 3 חודשים נאספו הנתונים הבאים
ABSTINENCE 2 DAYS
VISCOSITY HIGH
VOLUME 0.6 ML
PH 8.2
COUNT 22 MIL/ML
TOTAL COUNT 13.2 MILION
MOTILITY I 45%
GARDE 3
MOTILITY II - NONE
EOSIN NONE
MORPHOLOGY :
NORMAL 2%
BORDERLINE 10%
AMORPHOUS 72%
PYRIFORM 4%
ROUND - NONE
TAIL- NONE
MIDPIECE 2%
OTHERS - NONE
PREM.CELL - NONE
W.B.C - NONE
FRUCTOSE - NONE
NONE הכוונה לסימון / בבדיקה
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי . אודה לתגובתך ,זה מאוד חשוב לי
טרנסג'נדרית28/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצירפתי בדיקות זרע מהקפאה שעשיתי - תגובה
פרופ` בנימין ברטוב28/04/2011איכות הזרע מבחינת הכמות והתנועה סבירה. יש ירידה באיכות המורפולוגית. לדעתי רצוי להקפיא עוד 2 נתינות זרע לגיבוי נוסף, בהנחה שבעתיד תבצע הפריה חוץ גופית עם מיון מוקדם של תאי הזרע האיכותיים. שיטה זו תנצל באופן המירבי את הזרע המוקפא. כדאי את נתינות הזרע לחלק ליותר מנות הקפאה (6-8).
אם תבצע הזרעות תוך רחמיות, ידרשו כמויות זרע גדולות יותר מאשר בהפריה חוץ גופית כנזכר לעייל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה.האם יש דרך לגרום
טרנסג'נדרית29/04/2011לזרע בפעם הבאה שאתן דגימה, להיות טוב יותר מבחינת האיכות המורפולוגית שלו?
אולי על ידי הימנעות מסקס זמן רב יותר לפני ההקפאה או על ידי תזונה מסויימת לאורך זמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה.האם יש דרך לגרום - תגובה
פרופ` בנימין ברטוב09/05/2011לא ניתן באמצעים הידועים לנו כיום לשפר את אחוז תאי הזרע בעלי מבנה תקין (מורפולוגיה) אבל באם תמנע מיחסים עד לנתינת הזרע להקפאה, יש להניח שסך הכל כמות תאי הזרע בעלי מורפולוגיה תקינה תגדל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)