אזוספרמייה משנית

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• אזוספרמייה משנית
    דן
    16/05/2011

שלום,

בן 40+ עם ילד מנישואים קודמים. לאחר מספר בדיקות זרע לא נמצאו זרעונים. כל בדיקות הדם, גנטיות Y-DELETION וקריוטיפ תקינות. תרבית זרע תקינה. בדיקת US תקינה. ציסטוסקופיה תקינה. הורמונים תקינים. לאחר מעקב באחת ממרפאות הפריון במרכז הארץ הוחלט ללכת על ביופסיה אך לשווא, לא נמצאו זרעונים משני האשכים.
    לפי ההבנה שלי זה אומר שלא נמצאו זרעונים במקומות שהודגמה ביופסיה אך לא אומר שאיזורים אחרים באשך מייצרים או לא זרעונים.

לפי הספרות אזוספרמייה מוגדרת חסימתית או לא חסימתית. בשני המקרים ניראה שיש מקור לבעיה, אם זה הורמונלית וכו' עבור לא חסימתית או בעיה מכאנית של העברת הזרע לחסימתית. אני מרגיש פיספוס באבחנה שלי.

אשמח אם תוכלו לכוון מה עוד אפשר לעשות ולהבין.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אזוספרמייה משנית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אזוספרמייה משנית - תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    17/05/2011

שלום דן,
    במצבך היתי ממליץ על ביופסית אשך נוספת. אם לא ימצאו הזרעונים, קיימת אופציה של תרומת זרע.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מבין מה הטעם לעוד ביופסיה לפני

דן
    18/05/2011

שעושים בירור נוסף בלנסות להבין מה הבעיה. ההסתברות כמעט ולא תשתנה בעוד הליך כירורגי. אני מבין שחלק גדול ממקרים של חוסר פריון אין לא הסבר אבל אני לא בטוח בשיטה העיוורת. איזה עוד כלים אבחנתיים יכולים לעזור בפענוח החידה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו