ניתוח TESA ופרולקטין - דחוף לי.

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• ניתוח TESA ופרולקטין - דחוף לי.
    חולמת
    06/06/2011

שלום רב
    בעלי הקפיא זרע בתל השומר שהוצא ע"י ניתוח טסה לפני כ-5 שנים.
    הרופא שלי המליץ לעבור שוב ניתוח להוצאת זרע טרי ולשמור את הזרע הקפוא כרזרבה.
    לשם כך ביקש מבעלי לעבור פרופיל הורמונלי בפרופיל הFSH יצא 9 בידיוק בגרף באמצע.
    הבעיה בפרולקטין שיצא 600 (והגרף עד 600) האם גם במצב כזה ניתן לעבור ניתוח טסה והעיקר שה FSH תקין? (ככה הבנתי מהרופא שאם ה-FSH מתחת ל-20 יהיה אפשר לבצע) אבל מה לגבי הפרולקטין האם זה תקין לניתוח בתוצאה כזו גבוה?
    אגב לבעלי אובחן שאין צינורית זרע ולכן הוקפא זרע אולי הפרולקטין גבוה נובע מכך שאין צינורית זרע?

מה שהכי חשוב לי לדעת האם ניתן למרות הפרולקטין הגבוה (600) ו FSH 9 לעבור את ניתוח הטסה ולהוציא זרע טרי?
    זה ממש דחוף לי כי אני עומדת בפני טיפולים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח TESA ופרולקטין - דחוף לי. - תגובה

ד''ר שי שפי
    06/06/2011

1. אם לבעלך אבחנה של היעדר צינוריות הזרע (CBAVD - דו"צ, CUAVD - חד צדדי), הבעיה אצלו חסימתית.
    2. FSH ברמה של 9 איננו ערך תקין אצל גבר. הדבר עלול לרמז על בעייה נוספת בייצור הזרע.
    3. בד"כ PRL של 600 הוא גבוה מהנורמה, אך יש להתייחס בהתאם למעבדה המבצעת, ולבצע בירור אנדוקריני אם הערך גבוה.
    4. TESA הוא ניתוח מיושן עבור גברים עם בעיה חסימתית. לא נדיר שגברים הבוחרים באפשרות זו, נאלצים לעבור ניתוחים חוזרים ונשנים. האופציה המיקרוכירורגית המודרנית קרויה MESA, ובגלל כמות הזרע הגדולה המופקת בה, מספיק ניתוח אחד בלבד.
    5. ממליץ על בירור מקיף יותר לבעלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לד"ר ושאלה נוספת...

חולמת
    06/06/2011

מדוע ערך FSH של 9 איננו תקין? הוא נמצא באמצע של הגרף בידיוק מבחינת הערכים!

השאלה שלי במידה והוא ירצה, האם עדיין הוא יכול לערוך ניתוח ולהוציא זרע למרות פרולקטין גבוה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לד"ר ושאלה נוספת... - תגובה

ד''ר שי שפי
    06/06/2011

1. משום ש-FSH=9 איננו תקין לגבי גבר. מי שהציב שם גרף שאומר אחרת, טועה ומטעה.
    2. כמו שאמרתי, מגיע לבעלך בירור יסודי יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו