מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם צריך תמיכה של פרוגסטרוןמרינה25/07/2018
היי..אי פיריון לא מוסבר עשיתי הזרעה בתאריך 20.7 הזרקתי במשך 5 ימים מינון של גונל 50 יח' היום האחרון שהזרקתי היה ב17 לחודש וב18.7 לקחתי אוביטרול וביום שישי הייתה ההזרעה .
היום ב25.7 כ6 ימים אחרי ביוץ ה e2 3504 איך כל גבוה ? בימי הביוץ היה 2500.
ושאלה שנייה פרוגסטרון היום 25.7 (6 ימים אחר הביוץ) יצא 67.7 האם צריך תמיכה?
אשמח למענה על שתיי השאלות ..הנושא של הe2 מטריד אותי קצת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש25/07/2018שלום מרינה,
לאחר הביוץ אסטרדיול אמור לרדת. צריך לראות האם התוצאות הן באותן היחידות מדידה.
מקובל לקבל תמיכה לוטאלית (פרוגסטרון) לאחר הביוץ, גם אם מדובר בהזרעה תוך רחמית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות השבחת זרע וזהזרעהאנה24/07/2018
שלום, אני לאחר איקקלומין וביום ה5 כדור אסטרופם, לאחר זריקת אוביטרול אתמול בבוקר, היום בוצעה הזרעה לאחר השבת זרע . אשמח לדעת האם עם התוצאות הנל יש סיכוי כלשהו להיריון בהזרעה או לעבור ישר להפריה? יש לציין כי בן הזוג לא נבדק את אורולוג, ואני עם שללה פוליציסטית ומחזור לא סדיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש25/07/2018שלום אנה,
מקובל לבצע הזרעה תוך רחמית (IUI) מספר פעמים, ואם לא נכנסים להריון לעבור ל-IVF.
במקרה שלכם נראה כי אפשר לקצר את התהליך ובמידה ולא יוסג הריון אחרי הזרעה שניה אפשר מיידית לעבור ל-IVF* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בישבן לאחר זריקהמיקי24/07/2018
קיבלתי אתמול זריקת פרוגסטרון ע"י אחות בקופ"ח. אני מרגישה את האיזור מעט כואב. זה תקין?
ועוד שאלה: האם אחרי לקיחת נרות וגינליים אכן מומלץ לשכב או שזה לא בהכרח חשוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש25/07/2018שלום מיקי,
זריקות הן מרקם שומני ולכן גורמות לכאב.
מבחינת נרות אין צורך בלישכב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אזוסופרמיה חסימתית או לארות24/07/2018
בעלי בן 30 עבר 3 בדיקות זרע כשהיה בצבא ובכולם התוצאה הינה 0 זרעים המליצו לו לעשות ורקיצלה , נמצא וריקוצלה דרגה 3 ,אך בזמנו לא ביצע להלן תוצאות הבדיקה, רציתי לדעת האם מדובר באזוספרמיה חסימתית?
Viscosity: moderate Ph :7.5 Volume : 3.9ml
מהבדיקה ההורמינלית נמצא Fsh: 6.3 Lh:6.15
Prolactin 119
Testostero 16.6
הפנו אותנו להמשך ברור של בדיקת כרומוזום y וקיורטופ
אודה לדעת מה כרגע הבדיקות מראית
האם מדיבר באזוסופרמיה חסימתית או לא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
Azoospermia
ד''ר אליעזר גירש25/07/2018ללא ביופסיה של אשך קשה להגדיר מה הסוג של אזואוספרמיה. גם בדיקות גנטיות לא תמיד מראות את המצב האמיתי. בנוסף, לא רק כרומוזום Y מעורב באזואוספרמיה. קיימים גנים על גבי כרומוזומים אחרים שגם אחראים על ייצור הזרע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרוגן ופרוגסטרון להריון תקיןליבי23/07/2018
היי שאלה האם על מנת שיהיה הריון תקין רמת האסטרודיול צריכה להיות גבוהה ואם לא מה המינימום הנדרש באסטרודיול שבו מתאפשר הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש25/07/2018אסטרדיול נחוץ לתגובתיות טובה יותר של פרוגסטרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון פרוגסטרון ביום ההחזרהמור22/07/2018
האם יש הצדקה לקחת גם אוטרוגסטן(600 ביום) וגם זריקת פרוגסטרון ביום ההחזרה וכל 5 ימים מנקודה זו?
לא מספיק רק 1 מהם?
ועד איזה שלה מקבלים את הזריקות פרוגסטרון בישבן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש22/07/2018לכל רופא יש דעה קצת שונה בנושא של תמיחה לוטאלית (מתן פרוגסטרון). מנקודת מבט של אמבריולוג קליני, אני חושב שמספיק סוג אחד של פרוגסטרון. חשוב גם במקביל לקחת אסטרוגן המעודד תגובה לפרוגסטרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה - בדיקת TOTAL TESTOSTERONEגבר19/07/2018
שלום ד"ר. אני בן 25 וחווה חוסר חשק מיני במשך מס' חודשים. החלטתי לבקש בדיקת דם לרמת הטסטוסטרון. בבדיקת הדם קיבלתי 15 nmol\L של TOTAL TESTOSTERONE לאחר חיפוש קליל באינטרנט הבנתי שזאת רמה ממוצעת לגיל 75 - 84, כאשר בגילי הממוצע הוא 21.4. מה מומלץ לבצע במצב כזה? תודה
טסטוסטרון
ד''ר אליעזר גירש21/07/2018חשוב לקבל חוות דעת של שני מומחים: גם אנדוקרינולוג וגם אורולוג. יש לבצע בדיקת דם להורמונים FSH, LH, Prolactin, TSH
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון - מה המטרה שלו?נויה17/07/2018
עברתי כבר כמה סבבים של טיפולי פוריות (ויש לי גם 3 ילדים..)
באף טיפול לא הוזרק לי פרוגסטרון.
היום הרופא ביקש בסבב הזה להזריק כדי להגדיל את התמיכה.
האם יש לכך הצדקה? יכול להזיק?
בנוסף בסיבוב הקודם לקחתי אוטרוגסטן 400 MG פעמיים ביום.
עכשיו ביקש 200 MG שלוש פעמיים ביום.
זה הגיוני?!
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרוגסטרון
ד''ר אליעזר גירש17/07/2018שלום נויה,
מקובל בטיפולי פריון לתת תמיכה לוטאלית ע"י פרוגסטרון לטיפול ברירית הרחם לקליטה להריון והחזקתו. המינונים שקיבלת הם מינונים סטנדרטיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי ויאגרה - עיבוי רירית רחםנופר16/07/2018
שלום,
במטרה לעבות את הרירית ביקשתי מהרופא שלי שננסה החודש ויאגרה.
השאלה שלי היא, האם שאומרים "נרות ויאגרה" הכוונה היא לכדורים שגם בולעים? או שיש ממש נרות שמיועדים לנרתיק?
האם זה עוזר גם לבחורות שהרירית שלהן דקה בגלל משהו מכאני (כמו גרידה)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עבוי רירית
ד''ר אליעזר גירש17/07/2018שלום נופר,
קיימות נרות של ויאגרה, אך לא בטוח שזה בארץ. יצאו מספר מאמרים המראים על שיפור בעובי הרירית אצל נשים עם רירית דקה כאשר השתמשו בויאגרה בריכוז של 50 מ"ג ליום (שימוש בצורה נרתיקית). הבעיה שכאשר ניסו את השיטה גם במרכזים רפואים אחרים, לא מצאו תועלת. דעתי היא כן לנסות להשתמש בכל דבר שיכול לעזור כי מצב של רירית דקה זהו מצב קשה לטיפול. היו עבודות שהראו תועלת כאשר השתמשו באספירין, ניטרוגליצרין, נסיוב ודברים נוספים לעיבוי הרירית, אבל אף שיטה לא הוכיחה את עצמה בצורה משמעותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון למרות בדיקת בטא שליליתשרון15/07/2018
שלום,
7 חודשים לאחר לידה וטרם קבלת הווסת. מזה שבועיים מרגישה תזוזות בבטן שמרגישות ממש כמו תזוזות עובר
מידי יום לאורך היום.
ביצעתי מספר בדיקות הריון שיצאו שליליות
וכך גם בשבוע שעבר בדיקת בטא שהתוצאה קטן מ-5.
האם יתכן הריון על אף כל הבדיקות השליליות?
במידה ולא מה עוד עלולה להיות הסיבה לתחושות האלו?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש17/07/2018שלום שרון,
תוצאת הריון שלילית. התחושות לא קשורות למצב, כנראה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה לזיהוי הריון אחרי החזרהמאי15/07/2018
היי.
1. אם בוצעה החזרת עוברים לפני 14 יום והבוקר עשיתי בדיקת שתן שיצאה שלילית - יש סיכוי שיהיה הריון ובדיקת דם תראה אחרת? או שרוב הסיכויים שזה נכשל?
2. הוחזרו לי שני עוברים שהיו מוקפאים בקשית יחד, בני 4 ימים ושניהם מדרגה B. בכלל יש סיכוי להחזרה כזו מראש, או שעדיף לוותר עליה ולחסוך חודש של יאוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש15/07/2018שלום מאי,
אפשר לכל מקרה לעשות בדיקת דם בעוד יומיים.
לגבי החזרת עוברים שהוקפאו ביום 4: עדיף לגדל אותם יום נוסף לאחר ההפשרה, כך רואים האם הם ממשיכים להתפתח. אם כן, אז לבצע החזרה ביום 5 להתפתחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למנוע עלייה של פרוגסטרוןפרוגי12/07/2018
מה אפשר לעשות על מנת למנוע עליית P לפנ שאיבה?
פרוטוקול ארוך יהיה טוב יותר?
פרדניזון?
דברים אחרים?
תגובה
ד''ר אליעזר גירש12/07/2018שלום פרוגי,
לפעמים בזמן גירוי שחלתי זקיקים המתפתחים גורמים להפרשת פרוגסטרון ממקור חוץ שחלתי, מיותרת הכליה. במקרים כאלה מקובל להשתמש בדקסאמטזון המעקב הפרשת פרוגסטרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא שלילית ואיחור במחזורקארין11/07/2018
שלום רב, הפסקתי לקחת גלולות וקיבלתי את הווסת האחרונה ב11.6. בשבוע של הביוץ (שאני לא יודעת בדיוק מתי התרחש אני רק יודע שכאבי הביוץ נמשכו מהיום ה14-19 למחזןור) קיימנו יחסים יום כן יום לא. המחזור שלי הוא סדיר כי כבר לפני שנתיים עשיתי הפסקה מגלולות לאחר 7 שנים ובחיים לא היה לי איחור !
בעיקרון לפי 28 ימים של מחזור הייתי אמורה לקבל ביום ראשון. כרגע אני מתחילה את היום השלישי לאיחור. אתמול עשיתי בדיקת בטא אשר יצאה שלילית ויום חמישי היה לי כאבי מחזור שהפסיקו ויום ראשון הייתה לי צרבת. בדיקות הריון מציגות תוצאה שלילית וכן בדיקת הבטא אתמול גם הייתה שלילית.
האם עוד יש סיכוי שאני בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש11/07/2018לדעתי, תוך יומיים-שלושה התמונה תתבהר לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 8 ימים אחרי זריקת אובירטל ושבוע מהזרעהזוהר11/07/2018
שלום רציתי לדעת אני צריכה לקבל מחזור ב 14 לחודש אני אחרי זריקת אוביטרל (8 ימים) והזרעה (שבוע)
היום עשיתי בדיקת הריון ביתית והראה לי שלילי
האם זה אומר שאין הריון או שזה מוקדם מידי .
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל
פרופ` דוד בידר11/07/2018אם הטיפול היה נכון אזי מוקדם לבדוק 8 ימים אחרי אוביטרל.
תבדקי שבועיים אחרי אוביטרל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה8 ימים אחרי זריקת אובירטל ושבוע מהזרעה
זוהר11/07/2018למרות שהבדיקת הריון יצא שלילי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות
פרופ` דוד בידר11/07/2018כתבתי לך שבדקת מוקדם ויד לבדוק 14 יום מיום הזרקת האוביטרל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה8 ימים אחרי זריקת אובירטל ושבוע מהזרעה
זוהר11/07/2018תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'קוזי 11 ימים אחרי החזרהאלון11/07/2018
שלום
האם טבילה ורחצה בג'קוזי עם טמפרטורה יחסית נמוכה 34 מעלות יכול לעשות נזק לאשתי 11 ימים אחרי החזרה במידה וניקלט?או שזה תלוי במשך זמן השהייה בג'קוזי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש11/07/2018לא נראה לי שיש כאן בעיה עם ג'קוזי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)