מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם היה נכון להחזיר עם רירית 5.7?שלומית11/06/2018
אני בת 45.7 לפני כחודש החזרתי מוקפא יום 6 מתורמת כשרירית הרחם היתה 6 ולאחר שהוזרק לי כשבוע לפני CGSF, העובר לא נקלט.
היום הייתי אמורה להחזיר שוב עובר יום 5, גם בתורמת אך רירית הרחם הגיע לפני שבוע ל 7.5 תלת שכבתית ואתמול 5.7, החלטתי שלא להחזיר.
בתאריך 18.3 עברתי ניתוח הסרת פוליפ, אני מאמינה שיש לזה קשר ישיר עם בעייתיות הרירית שלא מתעבה כי בד"כ הרירית הייתה מגיעה ל 8 בפרוטוקול טבעי.
הרופא ציין כי אין קשר לרירית כשהעובר הינו מתורמת.
כרגע אני ממתינה לטיפול הבא.
האם היה נכון להחזיר עם רירית 5.7, מה סיכויי ההצלחה?
לפי מה שקראתי בגוגל עם רירית 6 סיכויי ההצלחה הינם 26% בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רירית הרחם והחזרת עובר
ד''ר אליעזר גירש11/06/2018שלומית שלום,
בדרך כלל מקובל להחזיר עובר על רירית שעוביה לפחות 7 מ"מ, אך מתקבלים הריונות גם על רירית של 6 מ"מ ולפעמים אפילו על 5 מ"מ אם כי זה יותר נדיר.
לגבי קשר בין עובר שהתקבל מתרומת ביצית או מביציות שלך ורירית הרחם, אז רירית אינה יודעת להבדיל מה המקור של ביצית (שלך או של תורמת). מה שחשוב להריון מוצלח, זה עובר תקין, רירית תקינה והתאמה של עובר לחלון ההשרשה של רירית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכות זרע אחרי התנזרות ארוכהל10/06/2018
שלום. האם התנזרות ארוכה פוגעת באיכות הזרע? הצמיגות גבוהה בבדיקות, מורפולוגיה 0, ותנועתיות 30%.
האם הוצאת זרע כל מספר ימים תשפר המצב? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש11/06/2018שלום ל',
תאי זרע הנמצאים באשך זמן רב עוברים פרוק על ידי מערכת חיסון. תוצרי הפרוק משפיעים בצורה שלילית על איכות תאי הזרע החדשים.
אני ממליץ לא להתנזר, אך אם רוצים להתנזר (זה מעלה כמות נוזל הזרע וכמות תאי הזרע) אז לא לעבור התנזרות יותר מ-3-4 ימים. התנזרות משפיע שלילית על תנועתיות של תאי הזרע, על חיות שלהם ועל מבנה אריזת החומר הגנטי. התנזרות אינה משפיעה על מורפולוגיה של תאי הזרע.
צמיגות של נוזל הזרע - זה עניין של בריאות ותפקוד של בלוטות הפרשה הזכריות. לפעמים צמיגות יורדת עם צמצום ימי התנזרות. צמיגות יכולה לנבוע מחסר במרכיבים מסויימים או מדלקת בשלפוחיות ההפרשה של נוזל הזרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובות של בדיקת הריוןאמילי10/06/2018
1.6 החזרה
10.6 בטא קטנה מ 5
יש עוד תקווה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטא
ד''ר אליעזר גירש10/06/2018שלום אמיליה,
תמתיני יומיים - שלושה ותעשי בדיקה חוזרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומין שאלה ביום ה6 למחזור?חמוטל10/06/2018
רציתי לשאול אם לא לקחתי ביום החמישי למחזור איקלומין אז זה נורא ואם נזכרתי ולקחתי ביום ה6 למחזור ?
ומתי בערך עושים מעקב זקיקים ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש10/06/2018שלום חמוטל,
חשוב לקחת טיפול לפי הנחיות רופא המטפל. אם במקרה לא לקחת בזמן פעם אחת, וממשיכה לקחת בהמשך לפי תוכנית הטיפולית, אז לא צריכה להיות פגיעה בטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות על הזרעה אחרי אוביטרלגילי09/06/2018
שלום ד״ר
אני מיום שני מזריקה גונאל f, אתמול ( יום שישי) נצפה זקיק 19 וקיבלתי הנחייה מהרופא שלי להזריק אוביטרל ב23 בלילה ולהגיע בבוקר להזרעה.
יש לי כמה שאלות, איך אדע שלא פספסתי את הביוץ? אולי ביום שישי בין האולטרה סאונד להזרקת האוביטרל כבר החל ביוץ?
האם היה למישהי סיטואציה דומה והיא הלכה בבוקר למעקב זקיקים בכל זאת כדי לבדוק אם כבר היה ביוץ? במידה והיה ביוץ האם בכל זאת מבצעים הזרעה?תודה ושבת נפלאה 😊* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הזרעה תוך רחמית
ד''ר אליעזר גירש10/06/2018שלום גילי,
לאחר מתן אוביטרל, ביוץ (בדרך כלל) צריך להופיע כ-42-46 שעות לאחר מכן. הזרעה אפשר לעשות קודם, לפני ביוץ, כי תאי הזרע שורדים כ-72 שעות בדרכי מין הנקביים ולכן יכולים "לחכות" לביצית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטרין אחרי הזרעה טבעיתנגה07/06/2018
שלום,
כמה ימים לאחר ההזרעה הטבעית צריך לקחת אנדומטרין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש10/06/2018שלום נגה,
אנדומטרין נהוג לתת כתמיכה לפעילו גוף צהוב לאחר "ביוץ" (שאיבת ביציות) במחזורי טיפול בהפריה חוץ גופית. במחזור טבעי עם הזרעה לא בוצעה שאיבת הביציות ולכן, מזקיק לאחר ביוץ, אמור להווצר גוף צהוב טבעי, התומך ברירית הרחם ובהריון. אין סיבה במצב זה לתת אנדומטרין. הרופא הוסיף לך לכל מקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם רזרבה שחלתית תקינה?עדי07/06/2018
שלום,
בת 34 וחצי בדיקתamh 1.74 ובדיקת fsh 9.6 אסטרדיול 301 יום 3 למחזור. האם תקין? האם יכול להסביר אי הצלחה להיכמס להריון מזה חמישה חודשים? ברקע גם רירית דקה 6.2 בביוץ לאחר גרידה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש10/06/2018שלום עדי,
הנתונים נראים בסדר. רירית דקה בהחלט מהווה גורם משמעותי מאוד לאי פריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן לאחר השבחת זרעז06/06/2018
עד כמה זמן מרגע ההשבחה הזרע עדיין תקין להזרעה?
אם ההזרעה היא 3 שעות מרגע המתן זה עדיין בסדר?
כן כן אני יודעת שלא באמת משביחים אלא ממיינים ושוטפים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הזרעה תוך רחמית
ד''ר אליעזר גירש06/06/2018לאחר שטיפת זרע והכנתו להזרעה רצוי לבצע הזרעה תוך רחמית עד שעה וחצי - שעתיים מרגע הכנתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב של גיל הריוןדליה06/06/2018
שלום רב,
החזרת בלסטוציסט ביום 10.5.2018
למיטב זכרוני (לא בטוחה) מחזור אחרון החל 26.4.18
איך מחשבים את גיל ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גיל ההריון
ד''ר אליעזר גירש06/06/2018שלום דליה,
גיל ההריון מחשבים מנקודת ההתחלה שהיא יום הראשון של מחזור הוסתי. בגלל שאת לא זוכרת את יום הראשון של מחזור, אפשר לחשב לפי יום שאיבת הביציות, ז. א. לקחת שבועיים אחורה ממנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם יומיים לאחר כאב שהרגיש כהשתרשותאנונימי 2605/06/2018
שלום ד״ר. אשמח לקבל תשובתך בענייני. עשיתי בדיקת דם לבטא ב4/6/18. טעיתי ביום הביוץ שלי חשבתי תחילה שהינו ב19/5 ולבסוף הסתבר שטעיתי והביוץ התרחש ב24/5. ב 2/6/18 התפתלתי כל הלילה מכאבי ווסת והייתי בטוחה שמקבלת ווסת בבוקר. לא קיבלתי ובצעתי בדיקת בטא אתמול. האם לאור הנסיבות שהביוץ שלי התרחש ב23/5/18 עדיין יש סבירות להריון? בהנחה וההשתרשות התרחשה במוצאי שבת האחרון האם בדיקת דם לאיתור בטא יומיים לאחר מכן אמורה לגלות ? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת בטא
ד''ר אליעזר גירש05/06/2018לפי תאריכים שאת נותנת, כדאי לבדוק בטא ב-7 ביוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי בדיקת הריון ביתיתתמר05/06/2018
שלום, מאחר לי המחזור ביום אחד ועשיתי בדיקת הריון בה יצאו שני פסים, אחד כהה ואחד בהיר. האם זה הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת הריון
ד''ר אליעזר גירש05/06/2018חיובי. ממליץ לבצע בדיקת דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה ואוביטרל לתמיכה ובדיקה ביתיתלנה05/06/2018
שלטם,
בתאריך 22.5 הוזרק אוביטרל.
בתאריך 24.5 בוצעה הזרעה.
בתאריך 25.2 הוזרק מזרק אוביטרל נוסף.
מתי אפשר לעשות בדיקה ביתית שתהיה אמינה ללא שאריות אוביטרל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת בטא
ד''ר אליעזר גירש05/06/2018שלום לנה,
מחצית חיים של אוביטרל כ-3 ימים, אך רמתו בדם יכולה להישאר עד שבועיים. בדרך כלל מקובל לבדוק בטא בדם כשבועיים לאחר ההזרעה, אך במקרה של תוספת אוביטרל לתמיכה רצוי לעשות בדיקת בטא מאוחר יותר (לאחר כ-3 שבועות מהזרעה), כאשר רמת האוביטרל תרד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילה איטית של זקיקg04/06/2018
החודש מעקב US ודם, הזקיק גדל לאט מאוד. 1 ממ ביום, אסטרדיול מדשדש. בדכ המחזור שלי קצר, והגדילה היא של כ2 ממ ביום. חודש שעבר שאיבה והורמונים במינונים גבוהים.
האם המערכת ההורמונלית משתבשת בגלל טיפולי הIVF?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש05/06/2018אין מספיק נתונים: גילך, מה התמונה של אולטרסאונד, רמות AMH שלך, רמות אסטרדיול ופרוגסטרון...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת בטא בתחילת הריוןאילנית04/06/2018
מחזור אחרון ב28/4
קבוע כל 28 יום
בדיקת דם ראשונה ב29/5 - 833
בדיקת דם שנייה ב3/6 - 10034
תקין? יכול להעיד על הריון של תאומים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש05/06/2018יתכן, אך לא חייב. בבדיקת אולטרסאונד לפי מספר שקים תהיה הקביעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב בשד וטיפולי פוריותשי04/06/2018
הפסקתי להניק לפני כשנתיים. מאז לא הפסיק לי החלב בשד. עשיתי בדיקה אצל כירורג שד ובדיקות דם שלא הצביעו על משהו חריג.
כרגע אני בין טיפולים לאחר 4 סבבים כושלים של ivf מדוע ייצור החלב שלי גובר? האם יש קשר לתרופות פוריות? והאם זה מונע ממני קליטה לivf? זה ממש משגע אותי ולא ברור לי מדוע זה קורה
אודה לתשובתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש04/06/2018שלום שי,
לדעתי, יש לפנות עם השאלה והבעיה שלך לאנדוקרינולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)