מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ההוראות לגבי הטיפות לא ברורותמבולבלת29/08/2011
עברתי ניתוח לאסק ביום רביעי אצל ד"ר הירש בעזריאלי.
היום הוציאו לי את העדשה, ואני חייבת להגיד שאני מאוד מבולבלת לגבי מה אני אמורה לעשות עכשיו עם הטיפות.
הנה מספר דברים שלא היו לי ברורים:
1) קיבלתי 2 דפי הוראות, באחד מהם כתוב לשים כעת את הטיפות סטרואידים ואת האמפולות כל 3 שעות ובאחד מהם כתוב כל 4 שעות. גם כששאלתי את האחות קיבלתי תשובה לא קונסיסטנטית. אז מה נכון? כל 3 או כל 4?
2) כתוב לחכות 3 דקות לפני ששמים את טיפות הסטרואידים. לחכות 3 דקות ממה?
והאם צריך לחכות 15 דקות בין הסטרואידים לבין האמפולות? או שמא 12 דקות זה מספיק (15 פחות 3)?
3) כששמתי את טיפות האנטיביוטיקה, זה מאוד שרף לי בעיניים, וכשהתקשרתי למוקד השירות המליצו לי לשים אמפולות מספר דקות לפני האנטיביוטיקה כדי למנוע יובש ולמנוע מהאנטיביוטיקה "לאכול" לי את העיניים היבשות. האם ההמלצה הזו תהיה תקפה גם עבור טיפות הסטרואידים?
4) יש שורה בטבלה שמדברת על מעבר לכל 4 שעות החל משבוע 2. מה זה אומר שבוע 2? בדיוק שבוע לאחר הניתוח? בדיוק שבועיים לאחר הניתוח? יום ראשון קלנדרי השני לאחר הניתוח? או שאולי זה שבוע 2 לאחר הוצאת העדשה (ואז צריכות להישאל שלושת השאלות הקודמות שוב).
בקיצור - כפי שהצלחתם להבין. אני מאוד מבולבלת ואשמח לקבל מעט הסברים...
והאמת שאהיה מופתעת עם הרבה לא חשים בדיוק כמוני לגבי ההוראות הללו.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טוב אז ככה...
דורי30/08/2011אני גם עברתי את הניתוח הזה לפני חודש כמעט אז זה מה שאני יודע ועושה:
1 - את הסטרואידים שמים כל 4 שעות.
את האמפולות של הדמעות שמים על 3 שעות.
2 - בין הסטרואידים לאמפולות צריך לחכות 15 דק'
3 - הסטרואידים בהתחלה לא שרפו לי.. אחרי כמה זמן אז הם כן אבל זה רק ל20 שניות אחרי ששמים אותם וזה עובר... אני לא שם את האמפולות לפני... מחכה את ה15 דק' שצריך.
4 - המעבר לסטרואידים כל 4 שעות (לעומת הכל 3 שעות שלפני) מדובר על 7 ימים אחרי הניתוח (כ3 ימים אחרי שהוציאו את העדשות הטיפוליות).
מה שכן לי ד"ר הירש אמר אחרי הוצאת העדשות להתחיל עם הסטרואידים כל 4 שעות למשך החודש - בלי ההדרגה של הקודם 3 ואז 4... אבל אולחי זה אישי תלוי ההחלמה של העין שלי באותה נק'... לא יודע.
מקווה שעזרתי, ובהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהההוראות לגבי הטיפות לא ברורות - תגובה
ד``ר עמי הירש30/08/2011שלום, אין סיבה להיות מבולבלת. אל תתייחסי לנאמר בנאמר בדפי ההסבר, אבהיר:
1. בחודש הקרוב טייפות מקסידקס 4 פעמים ביום (כל יום למשך חודש שלם)
2. טיפות ההרטבה לפחות כל 3 שעות הווה אומר 5 פעמים ביום או יותר
להתראות בעוד חודש.
בברכה, דר' הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)