בדיקת התאמה

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• בדיקת התאמה
    תמי
    05/09/2011

שלום, עברתי בדיקת התאמה להסרת משקפיים בלייזר ובבדיקה נאמר לי כי יש לי קרנית דקה ואישונים רחבים (המספר שלי יציב ומעבר לכך אין לי בעיות נוספות). למרות זאת נאמר לי כי אני אכן יכולה לעבור את הניתוח בשיטת LASEK ע"י שיוף הקרנית, אך הסיכון הוא שראייתי בלילה יכולה להיות מעט לא נוחה (עם הבזקים קלים).

שאלתי היא האם בכל זאת יש סיכון לעבור את הניתוח על אף שנאמר לי כי אני יכולה לעבור אותו?

אשמח לקבל חוות דעת נוספת.

תודה , תמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    בדיקת התאמה

הוספת תגובה

• בדיקת התאמה - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    06/09/2011

שלום תמי,
    הנתונים אותם את מוסרת בשאלה הינם כלליים מדי וכך גם תשובתי.
    מבחינת הקרנית הדקה - חשוב לדעת את עוביה המדויק ואת המספר המדויק שלך. רק אז אוכל לייעץ לך האם היא דקה מדי או לא.
    בכל מקרה, מבחינת הקרנית הדקה אין תופעות לוואי מיוחדות לבעלי קריות דקות, אם הוחלט שאת מתאימה לניתוח - ההחלמה תהיה זהה למנותח בעל קרנית עבה.
    לגבי גודל האישונים - הדעה הרווחת היום היא שגודל אישונים אינו משפיע על תוצאות הניתוח. בעלי אישונים גדולים עלולים לסבול מסינוור (ולא הבזקים) גם לפני הניתוח וללא כל קשר לניתוח.
    באותה מידה הם עלולים לסבול מכך גם לאחר הניתוח.
    בעבודת מחקר שהוצגה בנושא זה לפני כשלושה חודשים בכנס קרנית ורפרקציה בים המלח, התוצאות היו שאין הבדל משמעותי בין בעלי אישונים גדולים לבעלי אישונים ממוצעים בתוצאות הניתוח או בתופעות הלוואי שלו.
    אני סמוך ובטוח שאם ישבת מול מנתח לייזר להסרת משקפיים והוא החליט שאת מתאימה לניתוח - את יכולה לסמוך עליו שאת אכן מתאימה. אם היה ספק - הוא היה פוסל אותך לניתוח.
    בברכה,
    פרופ' אור קיזרמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

תמי
    06/09/2011

למרות התשובה הכללית עזרת לי מאוד.

תודה רבה !

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה תמי

פרופ' אור קייזרמן
    06/09/2011

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו