מה מומלץ לנתונים הבאים=שתי המלצות

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• מה מומלץ לנתונים הבאים=שתי המלצות
    דמיאן
    20/09/2011

שלום,
    הייתי בבדיקות בשני מכונים CARE וAMERICAN LASER
    הנתונים שלי הם:
    מספרים בשתי העיניים -1.5 (עד -2)
    עובי קרניות 560 בערך שתיהם (+-5)

בCARE המליצו לעשות ניתוח LASIK - בגלל שהוא עם תוצאה מהירה וללא כאבים - שם הרופא יולי סוחודרב

בAMERICAN LASER המליצו על ניתוח (ASA - (PRK . הרופא - מצליח טאייב, טוען שזה הכי בטוח למספרים קטנים, ושעם LASIK המספר עלול לחזור.

יש איזו המלצה\דעה של רופא מומחה שמבין בנושא ? והוא אובייקטיבי ?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שכחתי לציין - אני בן 22

דמיאן
    20/09/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין - אני בן 22 - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    22/09/2011

שלום רב,
    ראשית עליי לציין כי הנני משמש כמנהל הרפואי של רשת care ועל כן מותר לחשוד בי שאיני אובייקטיבי.
    עם זאת, שאלתך נוגעת לסוג הניתוח המוצע, ואת שניהם מבצעים בשני המכונים שהזכרת. לכן, זוהי אינה שאלה על המלצה בין שני מכונים שונים אלא על ההבדל בין שיטות ניתוח שונות, ומבחינה זאת אני אובייקטיבי לגמרי - אני מבצע את שניהן.
    לעצם העניין - ההבדל היחיד בין שני סוגי הניתוחים שהוצעו לך הוא במהירות ההחלמה.
    בשיטת הלאסיק ההחלמה מהירה יותר ולכן מי שמתאים לשתי השיטות- בד"כ יומלץ לשיטה זאת.
    עם נתונים כמו שלך, אין שום הבדל בתוספת לייזר עתידית, בין אם תנותח בשיטת לאסיק או בשיטת PRK.
    גם במכון care מנתחים בשיטת ה A.S.A וההחלטה אם לעבור בשיטה זו - בידיך בלבד.
    איני מבין כל כך את הדעה של ד"ר מצליח- הגורסת כי לאחר ניתוח לאסיק המספר עלול לחזור: האם לאחר ניתוח PRK מובטח שהמספר לא יחזור?
    כל המאמרים שאני מכיר מדברים על כך שאין הבדל בין השיטות לגבי חזרת מספר עתידי, כך שבשתי השיטות מדובר על אחוזים זהים.
    בכל מקרה ההחלטה בידך - אתה המטופל.
    שיהיה בהצלחה בכל אשר תבחר.
    בברכה,

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו