הרופאה אמרה שזה פינגואקולה

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• הרופאה אמרה שזה פינגואקולה
    ד``ר עמי הירש
    21/09/2011

שלום, עברתי נתוח לייזר לפני חודשיים.. כבר אחרי כמה שבועות התחיל להופיע לי צהבוביות ואדמומיות בלובן העין קרוב לאישון..
    היום שהייתי בביקורת הרופאה אמרה שזה פינגואקולה אם זכור לי נכון.. וזה נוצר מחשיפה רבה לשמש..
    העניין שלפני הניתוח בקושי הייתי הולכת עם משקפי שמש ולא היה לי את זה.. איך פתאום זה הופיע? איך מטפלים בזה? והאם זה יעלם מתישהו?
    תודהה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    הרופאה אמרה שזה פינגואקולה

הוספת תגובה

• פינגואקולה - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    22/09/2011

פינגווקולה היא רקמה הגדלה על לובן העין ובעלת גוון צהבהב.
    היא גדלה במשך השנים (ולא בתקופה קצרה), וההנחה היא שהדבר נגרם כתוצאה מחשיפה מוגברת לקרינת השמש.
    אני יכול להניח כי הסיבה שכעת ניתן לראות יותר את הפינגווקולה היא משום שאין משקפיים או עדשות מגע המסתירים אותה.
    לגבי צבעה האדום - כל הלובן נהיה אדום מעט לאחר הניתוח, אך עם הזמן זה נעלם.
    פינגווקולה לא נעלמת מעצמה, אלא יש לקוות שלא תגדל (ולכן מומלץ להשתמש במשקפי שמש כמה שיותר).
    במידה והרקמה תגדל ותפריע לראייה, ניתן יהיה להסירה על ידי ניתוח.

בברכת שנה טובה,
    פרופ׳ אור קיזרמן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• האם....

טל
    22/09/2011

האם יש קשר בין התופעה הזאת לניתוח?
    ואם הולכים לרופא עיניים הוא לא יכול להביא לי טיפול לבעיה?(במידה וזאת הבעיה בכלל)

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• האם.... - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    25/09/2011

להלן תשובת ההמשך:
    פינגווקולה אינה קשורה לניתוח לייזר להסרת משקפיים.
    זוהי רקמה הגדלה על לובן העין (הניתוח עצמו מתבצע על הקרנית - רקמה אחרת ומופרדת).
    הפינגווקולה אינה גורמת להפרעות בראייה או לתופעות אחרת. הפגם היחיד הינו אסתטי.
    ניתוח יתבצע רק כאשר הרקמה תעלה על הקרנית (פטריג'יום).

בברכה,
    פרופ' קיזרמן.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו