מה יותר מסוכן? PRK או LASIK

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• מה יותר מסוכן? PRK או LASIK
    שי
    22/09/2011

שלום רב,
    נמצאתי מתאים לניתוח PRK - (שיוף הקרנית). הרופא אמר לי שאני לא מתאים ל- LASIK כי הקרנית שלי מעוותת.
    מתשובתו (וכן מתשובות של מכון נוסף) היתה לי הרגשה כי מעדיפים לעשות LASIK (כאילו קצת מתנצלים על כך שאני צריך לעבור PRK), למרות שלא היתה לי ההעדפה.
    האמת שחשבתי ש- PRK פחות מסוכן, כי משייפים את חוץ הקרנית, בעוד ב- LASIK משייפים בעומק הקרנית (חמישית מרחק פנימה).
    אני מעוניין לדעת האם PRK פחות מסוכן.

תודה רבה,
    שי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    מה יותר מסוכן? PRK או LASIK

הוספת תגובה

• מה יותר מסוכן? PRK או LASIK - תגובה

ד''ר נדב בלפר
    22/09/2011

יש סיכונים שונים
    סה'כ שתי הפעולות בטוחות מאד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• מה יותר מסוכן? PRK או LASIK - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    25/09/2011

שלום רב,
    ראשית עליי לציין, כי אם אכן הקרנית מעוותת, ניתן להגיד שטיפול מסוג PRK יהיה בטוח יותר.
    לא כל קרנית מתאימה בצורתה לטיפול מסוג לאסיק.
    במידה ומנתחים ניתוח לאסיק בקרנית שאינה מתאימה - הסכנה רבה, אולם אם נעשה לאותה קרנית טיפול מסוג PRK - הטיפול יהיה בטוח (כמובן בכפוף לבדיקת ההתאמה).
    ההבדל נובע מכך שב- PRK הטיפול הוא שטחי ואילו בלאסיק הטיפול נעשה בשכבה עמוקה יותר בקרנית.
    יש לציין כי מבחינה סטטיסטית רק 25% מהניתוחים מתבצעים בשיטת LASIK וכל השאר בשיטת PRK , מכיוון שרוב הקרניות אינן מתאימות ללאסיק.

בברכת שנה טובה,
    פרופ' קיזרמן.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שי
    26/09/2011

תודה רבה על תשובותיכם.
    אתם עושים עבודה נפלאה וחשובה ולא מובנת מאליה בכלל.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שנה טובה לך שי

פרופ' אור קייזרמן
    26/09/2011

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו