מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות לקראת בדיקת התאמה וניתוחענת30/09/2011
שלום,יש לי מס' שאלות לקראת בדיקת התאמה וניתוח במכון 'עיניים':
1. אני בת 34 ולפני לידות. האם ניתוח יכול להיות בעייתי/ תוצאותיו יפגעו בעקבות לידות?
2. אני שוחה די הרבה. האם וכמה זמן אחרי ניתוח צריך להימנע משחייה (עם משקפת כמובן)?
3. אני מרכיבה עדשות מגע. כמה זמן צריך להסירן לפני בדיקה/ ניתוח?
4. המספרים שלי הם מינוס 5 ו- 5ו רבע ומעדיפה, אם אמצא מתאימה, אינטרלאסיק (מחשש לכאב והחלמה ארוכה). מה מהירות ההחלמה הממוצעת בו? רואים טוב באותו יום? כמה זמן יש תופעות לוואי (אסתטיות ורפואיות?) יש זמן עד שהראייה מתייצבת?
מצטערת על אורך השאלות ומודה מראש לתשובות
תודה רבה, שנה טובה ורק בריאות
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לקראת בדיקת התאמה וניתוח - תגובה
פרופ' אור קייזרמן02/10/2011שלום רב,
1. אין סיבה לשינוי בתוצאות הניתוח בעקבות לידות עתידיות. גם אם יש שינוי הנובע מההיריון, הוא בד"כ מקושר לשינויים הורמונליים או שינויים גופניים אחרים. לאחר הלידה (או לאחר תקופת ההנקה) המצב אמור לחזור לקדמותו.
2. לאחר הניתוח יש להימנע ממים לא סטריליים (בריכה או ים) במשך כחודש.
3. עדשות מגע רכות- יש להסיר לפחות 3 ימים לפני בדיקה או ניתוח. במקרה של תוצאות גבוליות תתבקשי להסירן ליותר זמן.
4. ישנם שני סוגי ניתוחים: PRK או לאסיק.
הסוג הנקרא לאסיק מתחלק גם הוא למספר תתי קבוצות ובינהם גם האינטראלאסיק.
ההבדל בין לאסיק לאינטראלאסיק הוא הבדל טכני באופן הרמת המתלה (השכבה החיצונית של הקרנית). בכל אחד מהם משתמשים במכשיר אחר.
בשניהם יש צורך שהמנתח ירים ידנית את המתלה לאחר הפרדת השכבות בקרנית (יש פרסומים על "ללא מגע יד אדם" - אין דבר כזה, פשוט לא קיים).
5. ההחלמה בכל שיטות הלאסיק (לאסיק רגיל או אינטראלאסיק) זהה - באותו יום הצפי הוא לראייה טובה מאוד, עיניים מעט אדומות ומעט סינוורים בימים הראשונים לאחר הניתוח.
החזרה לשגרה בשיטות אלו מהירה הרבה יותר מאשר בניתוח מסוג PRK.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)