מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות בראייה לאחר ניתוחאלעד01/10/2011
היי,
קוראים לי אלעד, אני בן 25 ועברי לפני כשמונה חודשיים ניתוח הסרת משקפיים בלייזר(לאסיק) לאחר שהיו לי פלוסים מאוד גבוהים(בערך 5-6) וצילינדר. עין שמאל הינה מוגדרת כ"עין עצלה".
כל הביקורות עברו בהצלחה ונאמר לי שנשאר מספר קטן שאינו מצריך משקפיים(בערך פלוס 1).
נאמר לי שלאחר הניתוח אני אחוש בסינוורים שייקטנו וייעלמו בהדרגה. אך בזמן שאני קורא כתבות מהמחשב או ספר(בעיקר בשעות היום) אני רואה מאוד מטושטש וכאשר אני בוהה בדברים,לדוגמא, הם גם מתחילים להטשטש ו"נעלמים" בהדרגה.אני עדיין מרגיש בעיה בפוקוס של העיניים, ולכן התחלתי לעבוד לפני כחודש עם תוכנה לחיזוק שרירי העיניים. אני לא מרגיש שיפור משמעותי.
חשוב לי לציין שעברתי לפני כמה ימים בדיקה אצל אופטומטריס במקום בו עברתי את ניתוח הלייזר ונאמר לי שהכל תקין.
האם יכול להיות שאחרי תקופה כה ארוכה אני עדיין סובל מסינוורים? האם צריך בדיקה יתר מעמיקה בעיניין? האם יכול להיות שהסיפטומים נובעים מקיומה של בעיה אחרת? האם יש תוכנה או בדיקה ספציפית שיכולה להתאים למקרה זה??
תודה רבה,
אלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בראייה לאחר ניתוח - תגובה
פרופ' אור קייזרמן02/10/2011אלעד שלום,
אכן אין סיבה לסינוורים הנמשכים כל כך הרבה זמן לאחר הניתוח.
תלונתך מצריכה בדיקה קלינית, וזאת לא ניתן לבצע בפורום (בינתיים...).
יש לזכור כי בעיית סינוורים וכל בעיה אחרת יכולים לנבוע גם מגורמים חיצוניים שאינם קשורים לניתוח.
לגבי תוכנת המחשב - אם הכוונה לנוירו ויז'ן, התוכנה מיועדת לשיפור העין העצלה והיא עושה עבודה די טובה בכך. השיפור מגיע כ- 3-4 חודשים מרגע תחילת התרגול, ולכן חודש של תרגול אינו מספיק להשגת תוצאות.
התוכנה אינה מיועדת לשיפור בסינוורים.
בברכה,
פרופ' אור קיזרמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההמשך
אלעד02/10/2011זו אינה תוכנת נוירו-ויז'ן אלא תוכנה בשם hts אשר עובדת על חיזוק שרירי העיניים. האופטומטריסטית שלי אמרה שבשלב אני אעבוד עם תוכנת הנוירו-ויז'ן.
וסליחה על הבורות אבל אולי אני מתבלבל בין ההגדרות של סינוור ופוקוס של העין.
יכול להיות שהכאבים נובעים מקיומה של עין עצלה? אני לאחר שלוש שעות של מבחן מרגיש כאבי ראש חזקים באזור הרקות וארובת העין(שתי העיניים).
כמו כן, גם במהלך משחק כדורגל,לדוגמא, מתעוררים כאבי הראש.
תודה רבה על התשובה המעמיקה!!
המשך יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההמשך - תגובה
פרופ' אור קייזרמן02/10/2011אני לא בקיא מספיק בתוכנה זו (למעשה זוהי הפעם הראשונה שאני שומע עליה).
לגבי כאבי הראש - הדבר מצריך בדיקה קלינית מעמיקה.
זה אכן סביר שלאחר 3 שעות של קריאה מאומצת העיניים יהיו "כבדות" ותורגש עייפות.
כאב ראש במהלך משחק כדורגל- זהו מצב אחר המצריך בדיקה מעמיקה.
בברכה,
פרופ' אור קיזרמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)