מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- VISX מול Allegretto לאישונים גדוליםAquila23/01/2008
שלום,
קראתי אתמול בלילה הרבה מאמרים על הבעיות בראיית לילה שמתעוררות לאחר לייזר לאנשים עם אישונים גדולים. אני בן 22 ולכן נמצא בקבוצת סיכון לעניין זה (קוטר אישון ממוצע לגילי - גדול מ-7 מ"מ). אני גם חובב אסטרונומיה ולכן אני חייב ראייה טובה גם בתנאי חושך מוחלטים ושימוש במלוא גודל האישון שלי. (רוב האנשים משתמשים במלוא גודל האישון שלהם באמת פעם בכמה שנים. אני משתמש בו לפחות פעם בשבועיים או חודש). אני לא מעוניין לסבול מסינוורים, הילות, ghosts וכו'
אחת הטענות העיקריות שחוזרת בכל המאמרים היא הלייזר של VISX מלטש שטח אופטי קטן יותר מאשר לייזר Allegretto. מדובר על 6.5 מ"מ לעומת 8 מ"מ. הלייזר של VISX משתמש בשיטת blending כדי להחליק את השוליים של ה-1.5 מ"מ הנוספים כך שהירידה בפוקוס בשוליים תהיה הדרגתית. זה הפתרון שהחברה מצאה לבעיית השטח הקטן.
Allegretto לעומת זאת, פשוט מלטש את כל ה-8 מ"מ. אפילו קראתי שגם מעבר לזה הם עושים blending, אבל זה היה בפורום ולא מצאתי לזה סימוכין במאמרים או באתר החברה. האם שיטה זו לא עדיפה? למה "להתקמצן" ולעשות 6.5 מ"מ עם תיקונים ל-1.5 הנוספים במקום פשוט לעשות את כל ה-8 מ"מ ל-100% ליטוש ומקסימום תוצאות?
טענה נוספת היא שלעולם השטח האופטי האפקטיבי, זה שפועל לאחר הניתוח ישיג חדות 100%, אינו תואם את זה שתוכנת בלייזר. כלומר, גם 6.5 או 8 מ"מ זה בערבון מוגבל, כי בפועל לאחר הניתוח ותקופת ההחלמה השטח שלוטש במדויק יהיה עוד קטן יותר. המחמירים ממליצים לתכנת למחשב של הלייזר שטח אופטי גדול ב-1 מ"מ מקוטר האישון, דבר שבלתי אפשרי ב-VISX, ובד"כ אפשרי ב-Allegretto (כל עוד אין למטופל אישונים ענקיים מעל 7.5 מ"מ). כך קראתי.
אם כן שאלותיי הן:
1. מה דעתך על ההבדל בין שתי השיטות של החברות השונות לטיפול בבעיית האישונים הגדולים?
2. עד כמה באמת בד"כ הנסיגה משטח האופטי המתוכנת לשטח האופטי האפקטיבי בשני הלייזרים? האם ידועים לך נתונים מקיפים ומדויקים יותר ממחקרים שנעשו בנושא זה?
3. אני מעדיף את מכון עיניים לביצוע הניתוח, אך חושש מהלייזר של VISX. האם עיניים מציעים גם טיפולים ב-Allegretto? או לייזר אחר שמתאים לאישונים רחבים? האם יש מכשירים חדשים של VISX עם ליטוש על שטח רחב יותר? (וכמה מ"מ?)
4. בשום שלב של הבדיקות במכון לא זכור לי שהשאירו אותי 10 דקות בחושך כדי לתת לאישונים להתרחב לבדיקת קוטר האישון. איך אפשר להסביר זאת? קראתי מאמר גם על עניין זה בו נטען כי חייבים לחכות לפחות חמש דקות ועדיף עשר דקות בחשכה ואז לצלם ולמדוד את קוטר האישון. גם לא תחת טיפות להרחבת אישונים, כיוון שאלה לא מדמות את המצב הטבעי (מה גם שבעת שצילמו אותי לא הייתי תחת השפעת טיפות ולכן זה לא פותר את בעיית זמן ההסתגלות לחושך). האם ייתכן שנקבע לי קוטר אישון בעת שהוא לא התרחב למקסימום? זאת בעיה גדולה כי אני מתכנן כן לנצל את האישונים שלי למקסימום קוטרם בעתיד.
תודה ויום טוב,
שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר visx
ד``ר עמי הירש23/01/2008מכשיר הvisx הוא היחיד בעולם בו קיבוע העין במצב שכיבה זהה למצבה בעת הבדיקה - דהיינו בישיבה, שכן המערכת אינה מתבססת על הקרנית אלא על יציבות התמונה בקשתית (IR)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה על המידע, אבל מה לגבי
Aquila24/01/2008השאלות האחרות בהודעה שלי? מה לגבי גודל האישונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)