מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יובש בעינייםאסף10/10/2011
שלום,
איך אני יכול לדעת האם אני יסובל מיובש? יש לי כמה פעמים ביום צריבה בעיניים. הייתי בכמה מכונים להסרת משקפיים ולא אמרו לי כלום על יובש. האם הבדיקה שמבצעים במכונים נכונה ב100 אחוז וניתן לסמוך עליה? למרות תחושת הצריבה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בעיניים - תגובה
פרופ' אור קייזרמן11/10/2011שלום רב,
אין שיטה שהוכחה כעדיפה מבחינת הימנעות מיובש.
בגדול ניתן להגיד שיובש הוא תופעת לוואי האופיינית לתקופת ההחלמה הראשונית, לאחר מכן העין תחזור למצבה לפני הניתוח, ואם במצב זה לא היה יובש - גם לאחר ההחלמה לא יהיה יובש.
ישנם שתי שיטות להסרת משקפיים בלייזר - PRK או לאסיק.
בשיטת ה- PRK הלייזר מבוצע על הקרנית החיצונית - דבר שפוגע בשכבת האפיטל ובכך מביא להחלמה ארוכה מעט יותר מבשיטת הלאסיק.
בשיטת הלאסיק, על מנת לקצר את תקופת ההחלמה, מפרידים בין שכבות הקרנית ואת הלייזר מבצעים ישירות בעומק הקרנית (ולא על החלק החיצוני שלה).
ההבדל בין טיפול הלאסיק הוותיק והמסורתי לבין האינטרא לאיסק או הזי-לאסיק הינו באופן הפרדת שכבות הקרנית.
בלאסיק אנו משתמשים במכשיר מיוחד הנקרא מיקרוקרטום בעוד בשיטות האחרות משתמשים במכשירי לייזר מסוגים שונים.
ההבדל הינו טכני בלבד. מחקרים שניסו לבדוק מהי השיטה העדיפה - רובם הגיעו למסקנה שאין הבדל מהותי בין השיטות השונות וחלקם אף הגיעו למסקנה שהשיטה המסורתית (לאסיק) היא העדיפה והבטוחה ביותר.
המכון שבניהולי הרפואי החליט, כהחלטה אסטרטגית, לנתח בשיטת הלאסיק הוותיקה והטובה. התוצאות מצוינות בשיטה זאת, ולא מצאנו לנכון לשנות שיטה מצוינת.
שיהיה בהצלחה,
פרופ' אור קיזרמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאתה לא ממש ענית לי על השאלה
אסף11/10/2011אולי לא הסברתי את עצמי כמו שצריך...אני מתכוון איך אני יודע שאני סובל מיובש לפני הניתוח? כי העיניים שלי צורבות לפעמים במהלך היום. פשוט קראתי שזה מסוכן לעבור ניתוח אם סובלים מיובש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)