מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תיקון יתר וגיל צעיראהרן16/10/2011
נאמר לי מהרופא שלי שלגיל צעיר מוסיפים חצי מספר בתיקון ומבצעים תיקון יתר
רציתי לדעת מהו תיקון יתר? ואלו השלכות יש לכך?
מה יקרה אני אשאר עם תיקון יתר איך תיהיה ראייתי?
מה הסיכויים למצב של תיקון יתר?
שאלה נוספת היא האם מומלץ לעשות ניתוח בגיל 21.5 האם אין סיכון של חזרה של המספר בגי כזה? יש לציין שהייתה תקופה מגיל 17 עד גיל 20 שהמספר שלי היה יציב (בערך 3 שנים או שנתיים וחצי) לאחר מכן הייתה עלייה של מספר ועכשיו כבר 10 חודשים שהמספר יציב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון יתר וגיל צעיר - תגובה
פרופ' אור קייזרמן18/10/2011הסיבה שמוסיפים מספר של פלוס חצי - היא שגם אם לאחר הניתוח תישאר עם פלוס של חצי, הדבר לא יפגע בראייתך כהוא זה - אין בזה שום חיסרון (מדובר על ניתוח בגיל צעיר).
היתרון הוא שזהו בעצם ה"בנק" שלך למקרה של עליית מספר עתידית, אם אכן תתרחש.
חשוב להבין שעם מינוס חצי, הראייה מעט מטושטשת, בעוד שעם פלוס חצי - הראייה לא מטושטשת כלל.
היציבות שהינך מדווח עליה הינה סימן מצוין, אולם הסטטיסטיקה מדברת על כ- 4% של אנשים הצריכים תוספת לייזר עתידית בעקבות עליית מספר. הרפואה המודרנית לא הצליחה "לפצח" את הגורם לעליית מספר.
גם אם תהיה בין 4% האחוזים האלו - זהו לא אסון בכלל, כי כאמור תוספת לייזר תפתור את הבעיה (במידה ותתאים לתוספת לייזר מבחינה רפואית).
בברכה,
פרופ' אור קיזרמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתיקון יתר וגיל צעיר - תגובה
ד``ר עמי הירש18/10/2011אהרן שלום,
תקופת יציבות של 10 חודשים בהחלט מקובלת בהחלטה האם ניתן לנתח.
בגילך\ המלצת הרופא הבודק לבצע תיקון יתר בהחלט מקובלת ומומלצת ואין לה שום משמעות מבחינת התפקוד שלך, גם אם תישאר בתיקון יתר מסויים.
בברכה,
ד"ר עמי הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)