ניתוח לייזר

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• ניתוח לייזר
    אהרן
    16/10/2011

שלום אני בן 21 ומתכנן לעשות ניתוח לייזר בקרוב
    רציתי לשאול מספר שאלות:
    1) מה הם הסיכויים לסיבוכים בניתוח ולאחר הניתוח כמה אחוז מתוך המנותחים הסתבכו
    2) האם יש השערה מהי ההשפעה לטווח ארוך של עוד 30 40 שנה לאחר הניתוח? או שאין לרופאים מושג?
    3) מה הם הסיכויים לעיוורון? ואם כן מה הסיכויים לתקן זאת?
    4) האם תופעות לוואי של יובש בעיניים הילות וסינוורים בלילות חולפים בודאות או שיש סיכוי שישארו?
    אני מתכנן לעשות ניתוח לאסק או PRK (עפ"י המלצת הרופא מכיוון שאני חייל קרבי) אז אנא ענו לפי נתונים השייכים לניתוחים אלו.
    בתודה רון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    ניתוח לייזר

הוספת תגובה

• ניתוח לייזר - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    18/10/2011

שלום רב,
    לפני שאענה, עליי לציין כי ברפואה לא ניתן לענות על שאלה כמו "מה הסיכויים" שכן לא מדובר בסטטיסטיקה יבשה אלא באנשים חיים.
    כוונתי היא שאם יש סיבוך שהשכיחות שלו היא 1 ל- 10,000, לא מן הנמנע שהוא יקרה אצל 2 מטופלים רצופים.
    האם לאחד משני מטופלים אלו זה משנה העובדה שהסיכוי היה רק אחד ל 10,000? אני מניח שלא...
    בנוסף, קשה להגדיר מהו "סיבוך". אם הכוונה לעיוורון - אין עיוורון לאחר ניתוח לייזר להסרת משקפיים. ההסבר יגיע בהמשך התשובה.
    אם הכוונה ב"סיבוך" לבעיה זמנית שנפתרת עם טיפול רפואי מתאים - אני יכול להעריך שאחוז המקרים האלו הינו כ 1-1.5%. גם כאן ישנן כל מיני אופציות, החל מדלקת פשוטה ועד לסיבוך מעט יותר רציני.
    אבל בגדול, בכל טיפול רפואי ישנו סיכוי מסוים לסיבוך. מי שרוצה להימנע במאת האחוזים מסיבוך - מוטב שישתדל לעבור כמה שפחות טיפולים רפואיים, פשוטו כמשמעו.
    לגבי השפעת הניתוח לטווח ארוך - כל מה שעושה הניתוח הוא שינוי קימור הקרנית, פשוט וקל (במיוחד בניתוח PRK או LASEK- אותו הניתוח, רק שמות שונים).
    למי שיש מספרי מינוס - קרניתו קמורה מדי והלייזר ישייף מחדש את הקרנית- לקרנית שטוחה יותר.
    אין כאן משהו עמוק ומסובך מזה.
    אי לכך, אין שום סיבה לתופעה שתתחיל פתאום 40 שנה לאחר הניתוח מבלי שנדע עליה מראש.
    יש לקחת בחשבון שהניתוח קיים כבר מעל ל- 30 שנה ולכן אני יכול להגיד בביטחון שעל כל הסיבוכים הקיימים - אנו כבר יודעים, לא צפויות בעיות "חדשות".
    הסיכויים לעיוורון - כמו שכתבתי, אין סיכוי לעיוורון מניתוח לייזר להסרת משקפיים.
    הניתוח מתבצע על החלק החיצוני של הקרנית, וכל בעיה שתיווצר בקרנית ניתנת לטיפול. במקרה הגרוע ביותר ניתן לעשות השתלת קרנית (לשים קרנית חדשה) וזהו מקרה נדיר ביותר (אחד לכמה אלפי מקרים), אשר גם בו עיוורון הוא לא אופציה.
    החשש מניתוח זה הוא לגיטימי וצפוי, ואני ממליץ לך להיות בטוח ב- 100% בהצלחת הניתוח, רק לאחר מכן לבצעו.

שיהיה בהצלחה בכל אשר תבחר.
    פרופ' אור קיזרמן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ביזיון הגישה של פרופסור להסתברות

יאיר קורן
    22/11/2012

מתגובת הפרופסור משתמע שלא צריך לייחס חשיבות גדולה להסתברות שיקרו סיבוכים (כי "אם אתה אחד משני אלה שנפלו אז זה לא ישנה לך").

הגישה הזו היא פשוט ביזיון. וזה שזה בא מפרופסור לרפואה רק מחמירה את המצב. אדם מגיע לרופא ומצפה שתהיה לו השכלה מדעית כלשהי (מפרופסור אני מצפה גם שיהיה חוקר\מדען) ובמקרה הטוב מקבל תשובה של טכנאי מזגנים.

אז בואו נדייק. ההסתברות לתקלות היא הדבר החשוב ביותר לקחת בחשבון לפני החלטות רפואיות שכאלה (ניתוחים).

לכל אחד יש התייחסות שונה לסיכון אבל סתם לדוגמה הנה ההסתכלות שלי: אם ההסתברות לסיבוך חמור היא 1 ל 100, לא הייתי עושה ניתוח שכזה, אם זה 1 ל 1000 אז סיכוי סביר שהייתי עושה, ואם היא 1 ל 10000 אז בוודאות הייתי עושה. מישהו אחר יציב הסתברויות שונות, אבל לומר (אפילו בעקיפין) שזה לא חשוב - לדעתי גובל ברשלנות רפואית.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח לייזר - תגובה

ד``ר עמי הירש
    18/10/2011

אהרן שלום,
    אין בידי את נתוני העיניים שלך ולכן אין ביכולתי לענות על שאלותיך שמכילות בעצם את כל תורת ניתוחי הלייזר. פנה לרופא הבודק שלך ותקבל על שאלותיך את כל התשובות.

בברכה,
    ד"ר עמי הירש

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• בוא תכיר אותי

שאול
    26/12/2012

לי היה מס'מינוס8 מגיל 9 עד גיל 39, בגיל 39 עשיתי LASIC וראיתי לאחר יומיים יותר מ-6על6....היום אנוכי בן 52 ורואה עדיין יותר מ-6על6....ואין לי שום מושג על מה מקשקשים....יובש בעיניים, או ראיית ליילה חלשה.....ואם אתה חושב כרגע, שאני מקבל אחוזים מהניתוחים, אז בוא אליי הבייתה ואוכיח לך שלא....עכשיו אני רוצה לעשות לבת שלי בת ה-20, שיש לה מס'מינוס5 ותאמין לי שאני לא מודאג...אני ממש נולדתי מחדש אחרי הניתוח הזה לפני 13שנים....הייתי אז מיתקלח עם משקפיים....וכול קייץ יד שמאל שלי דחפה את המשקפיים הנוזלות מהזיעה על האף בחזרה למעלה כול 10שניות...הבנאדם לא יודע שהוא נכה, עד שהוא בריא ואז הוא מבין כמה הוא סבל....בדיוק כמו גיבן, שהיתרגל לגיבנת שלו ולא יודע למה מרחמים עליו, אבל יום אחד מנתח-פלסטי מוריד לו את הגיבנת ורק אז הוא מבין את ההבדל ובאיזה מצב מחורבן הוא היה....פשוט למי שיש משקפיים עם מינוס גבוה, אין לו עם מה להשוות....רק אחרי שהוא ניפטר מהמישקולת המעצבנת הזאת על האף, הוא מבין באיזה עולם מחורבן הוא חי...אני כול-כך נהנה מזה כבר 13שנים, שאני אפילו לא מוכן לשים משקפי-שמש על האף בן-החורין שלי....פרופ' קייזרמן, אני ממתין להעברה הבנקאית...

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו