מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה דחופהאור06/11/2011
שלום רב,
לפני מספר חודשים ביצעתי בדיקת התאמה במכון "עיניים" ונמסר לי שבגלל מספרי הרב אני צריכה לעשות ניתוח להשתלת עדשה שעולה הון..דבר שגרם לי לוותר על הניתוח הרגיל ולחפש במכון אחר וכך עשיתי לפני מס' ימים ביצעתי בדיקת התאמה במכון אחר "אסותא אופטיק" ושם נמסר לי שאני כן מתאימה לניתוח בעיניים בשיטה הרגילה A.S.A שהעובי שלי הוא 500 ו510 בעין השנייה..קצת מוזר לי התשובות השונות שקיבלתי משני המכונים..מה עלי לעשות? ודבר שני האם העובי שלי (500 ו510) לא מהווים בעיה?? מלבד זה העיניים שלי בריאות.
אשמח מאוד לתשובה..אני רוצה לבצע את הניתוח בשבועיים הקרובים.
אני לא יודעת אם עליי לגשת לעוד מכון להשוואה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה - תגובה
פרופ' ישראל קרמר08/11/2011אור שלום רב,
-אם המליצו לך על השתלת עדשות בעיניים כנראה שדרגת קוצר הראייה שלך מאד גבוה כלומר 9.0 מספרים ומעלה. עד 8.0 מספרים עדיין אפשר לעשות ניתוח מסוג ASA המבוצע גם במכון שלנו-"עיניים". עליך לדעת כי בדרגת קוצר ראייה מעל 8.5 או 9.0 התוצאות פחות טובות בשיטת ASA או PRK או LASEK לעומת השתלת עדשה תוך עינית, וגם האפשרות לתיקון בעתיד היא בעייתית בASA, היות ובהשתלת עדשה משאירים את הקרנית לרזרבה עתידית.
בברכה,
פרופ' קרמר ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתגובה
אור08/11/2011תודה רבה על תשובתך
אז אתה לא ממליץ לבצע את הניתוח בשיטה A.S.A. ? איזו עוד אופציות קיימות עבורי? השתלת עדשות זה ניתוח ממש יקר שאני לא יודעת אם אוכל להרשות לעצמי.
מה הסיכונים הכרוכים בביצוע ניתוח בשיטה A.S.A עקב מספרי הגבוה? (חדות ראיה וכו,) במידה ואבצע את A.S.A לא אוכל בכלל לבצע תיקון בעתיד?
תודה מראש (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתגובה - תגובה
פרופ' ישראל קרמר11/11/2011אור שלום רב,
התשובה תלוייה בדרגת קוצר הראייה. אם דרגת קוצר הראייה היא מעל 8.0 או 9.0 לא מומלץ לעבור ניתוח לייזר מסוג ליטוש כגון PRK או LASEK, ניתוח בשיטת ASA זה ניתוח דומה לPRK או LASEK. בקוצר ראייה גבוה כזה, מומלץ או לעבור ניתוח מסוג אינטראלזיק אם יש עובי קרנית מספק, כלומר מעל 550-560 מיקרון בערך היות ובקוצר ראייה גבוה מאוד, קיימות לעיתים נסיגות או תגובה בקרנית אחרי ליטוש שטחי (כגון PRK או ASA). ואם הקרנית דקה מ-530-540, כדאי לעבור ניתוח השתלת עדשה תוך עינית, למרות שהוא יקר, היות והוא מותיר את הקרנית לתיקונים עתידיים.
בברכה,
פרופ' ישראל קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)