מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאסיק ומשקפי מחשבליאור16/11/2011
שלום רב,
אני בן 40, קצר ראייה, המספר באיזור 2 + צילינדר של 0.75 .
אני מרכיב משקפיים לתיקון קוצר ראייה ורואה איתם טוב לרחוק.
לגבי עבודה מול מחשב, (10-8 שעות ביום) אני עם המשקפיים (ללא משקפיים אני רואה מאד מטושטש).
לקרוב (קריאת ספר) אני רואה טוב עם המשקפיים וטוב ללא המשקפיים.
אני שוקל ניתוח לאסיק להסרת קוצר הראייה ולא מעוניין במונוויז'ון – ניסיתי עם +0.75 בעיין אחת ולא ממש אהבתי (בעיקר מול מחשב).
הבנתי שהסרת קוצר הראייה בשתי העיניים מקרבת את הגיל בו אדם זקוק למשקפי קריאה וגם למשקפי מחשב.
כלומר במידה וקצר ראייה מתוקן לרחוק בעזרת משקפיים, הוא יצטרך משקפי מחשב בגיל X. ובמידה שמתוקן ע"י ניתוח יצטרך משקפי מחשב בגיל מוקדם יותר Y.
השאלה שלי מהו ההפרש בשנים בין X ל- Y.
שימו לב, אני מדבר ספציפית על משקפי מחשב ולא משקפי קריאה!
תודה,
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאסיק ומשקפי מחשב - תגובה
פרופ' אור קייזרמן20/11/2011ליאור שלום,
ראשית, ישנה סתירה קטנה בתוך שאלתך - קצר ראיה הוא בעל מספר מינוס לרחוק, ואתה כתבת שמספרך הינו פלוס. לפי תיאורך בהמשך השאלה אני מאמין שאתה אכן קצר ראיה ומספרך הינו מינוס - ולפי כך אענה את התשובה.
אכן קצרי-רואי נהנים בראיה טובה לקרוב ללא צורך במשקפי קריאה וזאת משום שהעין שלהם כבר מכוונת לקרוב (הבעיה שלהם היא עם הראיה לרחוק).
במידה והעיניים יתוקנו לרחוק (ע"י ניתוח/משקפיים/עדשות מגע) - הראיה לרחוק כמובן תשתפר אך הראיה לקרוב תיפגע ואתה תאלץ להשתמש במשקפי קריאה.
מתי? זה תלוי בגיל, זה מתחיל בסביבות גיל 40 והולך ומחמיר משנה לשנה. קצב ההחמרה תלוי בגנים ובצרכי הראיה - כמה קרוב הבן אדם מסתכל (קורא הרבה, מחשב הרבה וכך הלאה). איני יכול להגיד לך בוודאות מהו הזמן שבו תזדקק למשקפי קריאה לאחר הניתוח, זה יכול להיות במיידי וזה יכול לקחת מספר שנים - אבל זה יגיע בוודאות.
לגבי ההבחנה בין מחשב לספר - זה תלוי במרחק בו אתה קורה ובמרחק בו אתה יושב מהמסך. ככל שהמרחק קטן יותר - לפני הניתוח לא תזדקק למשקפי קריאה ולאחר הניתוח כן תזדקק.
הנושא מעט סבוך ולכן אסכם אותו כך:
מגיל 40 ומעלה לא ניתן להנות מכל העולמות, אם תשפר (ניתוח) את הראיה לרחוק - תזדקק למשקפי קריאה מקרוב. הפתרון האידיאלי הינו מונו ויז'ן (עין אחת לרחוק והשניה לקרוב) אולם אינך מעוניין בכך - אין פתרון אחר.
רק בריאות
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהחידוד השאלה
ליאור20/11/2011תודה רבה על התגובה.
אכן אני קצר ראייה ומדובר במינוס (-) 2 (ה- + היה בשביל "ועוד" צילנדר של ...).
ברצוני לחדד את השאלה כי אני חושב שידיין אני לא מבין את ההבדל. אני מתנצל מראש על השאלה הקצת מורכבת.
הבנתי שמשקפיים לתיקון קוצר ראייה (בניגוד ללאסיק או עדשות מגע) יוצרים אפקט אופטי שמקרב את מרחק הפוקוס הקרוב (מכיוון שלא צמודות לקרנית). כך שלמי שמרכיב משקפיים לתיקון קוצר ראייה ומשתמש במחשב לעומת מי שעושה ניתוח או עדשות, יש "יתרון" של עוד תקופה עד שיצטרך משקפי מחשב.
השאלה שלי היא כמה שנים התקופה.
הרציונל מאחירי השאלה הינו -
אם לדוגמה התשובה היא :
נשאר עם משקפיים לתיקון קוצר ראייה => משקפי מחשב בגיל 45.
ניתוח => משקפי מחשב בגיל 42.
לא ממש כדאי לי לנתח כי זה נותן לי שנתיים ללא משקפיים (למחשב ורחוק).
לעומת
נשאר עם משקפיים לתיקון קוצר ראייה => משקפי מחשב בגיל 45.
ניתוח => משקפי מחשב בגיל 44.
זה נותן לי 4 שנים למחשב ורחוק.
בכמה זה מקצר?
תודה,
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהחידוד השאלה - תגובה
פרופ' אור קייזרמן21/11/2011הנתון עליו אתה מתבסס אינו נכון - אין כל השפעה בין אם התיקון הוא במשקפיים (רחוק מהעין) או על הקרנית (ע"מ או ניתוח) - לא זה הגורם לראיה טובה יותר או פחות לטווח מסוים.
הסיבה היא עצם התיקון עצמו. כשיש מינוס 2 ואתה לא מרכיב משקפיים העיניים שלך באותו רגע מכוונות לקרוב (ולא רואות טוב לרחוק).
ברגע שאתה מרכיב משקפיים (או ע"מ או ניתוח) העיניים שלך מכוונות למרחק אבל תתקשה בראיה לקרוב.
אלו הם חוקי הפיסיקה.
העיניין של המרחק מהעין - זניח ביותר, בטח במספרים קטנים כשלך.
חשוב לציין כי כל העניין של המרחק והקריאה שייך רק לגילאי 40 ומעלה, לפני זה המנותח יראה טוב לכל טווח ללא צורך במשקפיים.
איני יכול לענות לך לגבי הגיל המדוייק שבו תזדקק למשקפי קריאה למחשב או לספר או לכל צורך אחר. זה מאוד אינדבדואלי ואין כל יכולת לחזות זאת, בטח לא בדיוק שאתה מבקש.
אני רק יכול להגיד שזה יגיע, ואם זה יקח שנתיים או חמש - איני יודע, אבל זה הטווח בערך.
לא תמיד רפואה היא מדע מדויק...
בברכה,
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה והבהרה אחרונה
ליאור22/11/2011תודה על תשובתך.
כדי להיות בטוח שהבנתי את תשובתך: אתה אומר שבמספר שלי שהוא נמוך אין הבדל בין איך שאני אאמץ את העין (accommodation) היום במחשב וקריאת ספר כאשר אני מרכיב משקפיים לתיקון קוצר ראייה, לבין איך שאאמץ בפיעלויות הנ"ל אם אעשה ניתוח או אשתמש בעדשות. הסיבה - מפני שהמרחק בין עין למשקפיים זניח במספרים כמו שלי.
הבנתי נכון?
תודה רבה.
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה והבהרה אחרונה - תגובה
פרופ' אור קייזרמן22/11/2011חיובי. הבנת נכון.
המאמץ בעיניים עם תיקון כזה או אחר (משקיים, ע"מ או ניתוח) הוא זניח תמיד.
אפשר אולי להגיד שהוא משמעותי מעט יותר במספרים גבוהים (בעיקר בהיפרופים, בעלי מספר פלוס גבוה).
במספרים כשלך - לא זאת הבעיה.
בברכה,
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)