הסרת משקפיים בלייזר

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• הסרת משקפיים בלייזר
    גלית
    19/11/2011

שלום,

אני בת 20 וחצי.
    בבדיקת התאמה שעברתי ליפני כמה חודשים הציעו לי לעבור ניתוח לשיוף הקרנית (PRK)עקב קרנית דקה.

1, האם הניתוח מתאים גם במקרים שהמספר והצילינדר גבוהים??

2. לאחרונה שמתי לב שאני רואה בשדה הראיה, בעין שמאל מין נקודה שחורה קטנה שמופיעה לעיתים.(אני לא רואה אותה כול הזמן) ממה הדבר נובע?? ואיך אפשר לטפל בזה?? והאם זה יוכל להשפיע על הניתוח להסרת משקפיים?? אולי לא כדאי לעבור את הניתוח??

3. אני מרכיבה עדשות קבועות רכות. כמה זמן לפני הניתוח להסרת משקפיים עלי להוריד אותן?.

תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    הסרת משקפיים בלייזר

הוספת תגובה

• הסרת משקפיים בלייזר - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    20/11/2011

גלית שלום,
    1. טיפול PRK אכן מתאים למספרים וצילנדרים גבוהים. כמובן יש לבדוק כמה גבוה המספר והצילינדר מול כמה עבה וכמה קמורה הקרנית. אבל בגדול - אם כבר הותאמת לניתוח PRK אז אני מניח שהנתונים תקינים.
    2. הנקודה השחורה נובעת בד"כ מחתיכת רקמה שצפה בתוך העין. בד"כ אין זה מסוכן אלא אם כן זה קורה בפתאומיות ובמסה גדולה. זה קורה יותר בבעלי מספרים גבוהים. כמובן שיש להגיד את לרופא המנתח והוא חייב לבדוק זאת טרום הניתוח. במקרים קיצוניים יש לטפל ברשתית. ברוב המקרים אין צורך לטפל בכך.
    3. מומלץ להסיר ע"מ רכות לפחות 3 ימים לפני הניתוח. כמה שיותר זמן ללא עדשות - יותר טוב.
    רק בריאות
    פרופ' קיזרמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• הסרת משקפיים בלייזר - תגובה

פרופ` אירית בכר
    20/11/2011

שלום גלית
    כאשאמרו לך שהקרנית דקה התייחסו לטיפול בשיטת לאסיק הדורשת קרנית עבה יותר מהממוצע. שיטת הPRK "חוסכת " רקמה רבה. ההחלטה על מידת ההתאמה שלך לניתוח נעשית לאחר שנערך חישוב של עומק הטיפול בהתאם לנתונים שלך הכוללים את הצילינדר.אם אמרו לך שאת מתאימה כנראה שכך הוא המצב. יש לקחת בחשבון כי בטיפול בצילינדרים גבוהים קיים סיכוי גבוה יותר מהרגיל לטיפול נוסף. יש לברר אם יש מספיק ריקמה כדי לבצע תיקון נוסף.
    מקורה של הנקודה השחורה העוברת או מרחפת בשדה הראיה הוא בזגוגית העין . אין בכך כל סכנה לכל אדם כמעט יש מצבים בהם הוא רואה אותם. בדרך כלל הדבר קורה כאשר מרוכזים ב "איך אני רואה" תפסיקי להתייחס לנקודה והיא תעלם.
    בהצלחה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו