לייזר למספר גבוה

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• לייזר למספר גבוה
    רועי
    06/12/2011

שלום רב!

אני בן 27 עם מספר 7.5- וחצי צילינדר, ואני מתלבט לגבי ניתוח הלייזר. רופא שנפגשתי איתו הסביר לי שבמספרים כאלה נהוג להפעיל קוטר קטן יותר של צריבה כדי לסכן פחות את הקרנית ושזה עלול לגרום להילות בתנאי לילה. במה זה תלוי בעצם?
    שנית, האם ככל שהמספר גבוה יותר ניתן לצפות לרמת דיוק פחות טובה מבחינת התוצאה הסופית של איפוס המספר?
    ושאלה אחרונה, כרגע אני רואה 6/6 עם משקפיים, בהנחה שאני אזדקק למשקפיים (במספר נמוך) גם אחרי הניתוח, האם זה אפשרי שאני לא אוכל להשיג תיקון של 6/6 ואם כן ממה נובע הדבר?

המון תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    לייזר למספר גבוה

הוספת תגובה

• לייזר למספר גבוה - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    06/12/2011

שלום רב,
    נתייחס לכל שאלה בנפרד.
    קוטר הטיפול תלוי בקוטר האישון.
    אם האישון גדול (לדוגמא 7 מ"מ) לא מומלץ לעשות קוטר טיפול של 5 מ"מ כי אכן זה יגרום להילות. במידה והמצב הפוך (אישון קטן) אכן ניתן להקטין קוטר טיפול ובכך לחסוך רקמת קרנית בניתוח.
    בעיה של הילות צפויה להיגרם רק במידה וקוטר האישון גדול מקוטר הטיפול - דבר שע"י מדידות טרום הניתוח אנחנו לא מרשים לעצמנו להגיע אליו.
    לגבי השפעת המספר על הדיוק - אין השפעה כזאת. הצפי הוא לדיוק מקסימלי גם במספרים גבוהים. הניתוח פועל כך שככל שהמספר גבוה יותר הלייזר משטיח את הקרנית בהתאם ולכן הדיוק נשמר גם במספרים גבוהים.
    לגבי שאלתך האחרונה - לא הבנתי למה אתה מניח שתזדקק למשקפיים לאחר הניתוח, אך בכל מקרה, גם אם תזדקק משום מה (חזרת מספר לדוגמא) אכן הראיה הצפויה היא ראיה של 6/6 עם המשקפיים.
    חדות הראיה המקסימלית לא אמורה להיפגע מהניתוח. לעיתים אנו אף רואים שהחדות המקסימלית עולה לאחר הניתוח (ראיה טובה יותר מ 6/6).
    שיהיה בהצלחה
    פרופ' קיזרמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו