התאמה לניתוח להסרת משקפיים

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• התאמה לניתוח להסרת משקפיים
    ישראל
    13/12/2011

שלום רב,
    אני בן חמישים ושתיים.מרכיב משקפיים לראייה מרחוק. עין ימין: 1.75- (צילינדר 0.25)עין שמאל:1.00- (צילינדר 0.50).יש לי קטרקט ברמה נמוכה שאינה מצריכה בינתיים ניתוח. עקב קוצר הראייה אני נהנה מראייה טובה לטווח הקצר ואיני מסתייע במשקפיים לצורך קריאה, מחשב וכו'.התלות שלי במשקפיים למרחק והצורך להורידם לצורך קריאה וכו' מפריעה לי. אני מעונין להסיר את המשקפיים בניתוח להסרה של עיין אחת monovision כך שעיין אחת תיראה רחוק ועיין שניה תיראה קרוב. שאלתי: האם אני מתאים לניתוח להסרת משקפיים בעיין אחת בהתחשב בגילי ובקטרקט ברמה נמוכה שיש לי? שמעתי שאחד מתנאי ההתאמה לניתוח להסרת משקפיים הינו היעדר קטרקט - האם זה נכון? בתודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    התאמה לניתוח להסרת משקפיים

הוספת תגובה

• התאמה לניתוח להסרת משקפיים - תגובה

ד''ר נדב בלפר
    13/12/2011

בשל השינויים בעדשה (קטרקט) יש סיכוי לשינוי תכוף באופן בו נשברים קרני האור בעין (מספר המשקפיים). אין איש יודע אצל מי יהיה שינוי ובאיזה קצב. אני נוהג להמליץ בשלב כמו זה שאתה מתאר- להמתין או לעבור ניתוח קטרקט, ולא ניתוח לייזר להסרת משקפיים.
    ניתוח הקטרקט הוא מאד בטוח (אם יש סיכונים) בימינו, ותוצאותיו די צפויות ברוב המקרים.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• התאמה לניתוח להסרת משקפיים - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    14/12/2011

שלום רב,
    נכון, יש אמת בדבריך בכך שקטרקט יכול להוות סיבה לחוסר התאמה לניתוח.
    סביר מאוד שבגילך במידה כזו או אחרת יהיו שינויים של קטרקט בעדשה אולם אם חדות הראיה בטווח בנורמה יש אפשרות לשקול ניתוח. יש לקחת בחשבון שהשינויים בעדשה יכולים להתקדם לאחר הניתוח ולא תהיה מרוצה מהתוצאות הסופיות שלו. כיום לא ניתן להעריך מה תהיה מידת קצב ההתקדמות של הקטרקט לפני ואחרי הניתוח. בכל מקרה ממליץ בדיקת התאמה ולדון עם המנתח על האפשריות השונות שעומדות לפניך.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו