דחוף!! ניתוח עוד יומיים!

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• דחוף!! ניתוח עוד יומיים!
    נועה
    18/12/2011

חייבת עזרה!! קבעתי ניתוח להסרת משקפיים לעוד יומיים ואני עדיין מתלבטת באיזו שיטה לבצעו. חיתוך או שיוף? (יש הבדל בין שיטות השיופים ASA PRK?)
    אני מתאימה לשני הניתוחים. המספר שלי קטן מאד ויש לי צילינדר. עובי הקרנית שלי מספיק גם לחיתוך אז נראה לי כי זה ניתוח פולשני מיד עם סיכויים יותר גבוהים לסיבוכים ( אני מדברת על שיטת הZ LASIC) מה מומלץ. האם יש יותר סיכונים וסיבוכים בחיתוך מאשר בשיוף??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    דחוף!! ניתוח עוד יומיים!

הוספת תגובה

• דחוף!! ניתוח עוד יומיים! - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    18/12/2011

שלום רב,
    ישנם 2 סוגי ניתוחים להסרת משקפיים - PRK או LASIK.
    בניתוח מסוג PRK מורידים את שכבת האפיטל העוטפת את הקרנית ואז מבצעים את הלייזר.
    ישנם מספר אפשרויות להסרת האפיטל ואחת מהן היא שיטת ה ASA, אין משמעות לדרך בה בוחר הרופא להסיר את האפיטל.
    בשיטת ה PRK ההחלמה נמשכת מספר ימים.
    השיטה השניה היא שיטת ה LASIK, בה מבצעים הפרדה בין חלקי הקרנית וכך ניתן לבצע את הלייזר בעומק הקרנית, ללא פגיעה בשכבת האפיטל.
    כתוצאה מכך שכבת האפיטל לא נפגעה, ההחלמה מהירה הרבה יותר והחזרה לשגרה הינה מיידית.
    ישנן מספר שיטות להפרדת השכבות, אחת מהם היא שיטת ה Z LASIK.
    אני ממליץ לבדוק טוב את ההפרש במחירים בין שיטות הלאסיק במכונים השונים - לא תמיד יש הצדקה לשלם הרבה יותר על שיטה שהיא לא עדיפה (והמבין יבין).
    בדרך כלל בעלי המספרים הגבוהים או הקרניות הדקות או הקרנית הלא סימטריות יותאמו ע"י הרופא לניתוח מסוג פ.ר.ק.
    בעלי הנתונים הטובים יותר יותאמו לניתוח מסוג לאסיק.
    שיהיה בהצלחה
    פרופ' קיזרמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו