ניתוח תיקון

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• ניתוח תיקון
    רן
    22/01/2012

אני בן 44 ולפני חודשיים עברתי ניתוח לייזר להסרת משקפיים בשיטת LASEK-PRK (עם וייב פרונט - CV). לפני הניתוח היה לי מינוס 2.5 בשתי העיניים עם 0.50 צילינדר בשתי העיניים.
    בבדיקה כעבור חודש מהניתוח נמצא בעין ימין מינוס 0.50 צילינדר (ללא מספר), ובעין שמאל נמצא פלוס 0.50 עם 0.75 צילינדר.
    בשעות היום אני רואה טוב מאוד אך בשעות הערב חדות הראייה מעט יורדת ואני רואה מעט מטושטש (הראייה לא חדה).
    כאשר אני מביט בלילה דרך עיגול קטן אני רואה חד מאוד, פירוש הדבר שהעיניים שלי מסוגלות לראות 6:6. גם בבדיקת הראייה שנערכה חודש לאחר הניתוח ראיתי חד מאוד כשהאופטומטריסט נתן לי עדשות עם מספרים קטנים. לא נראה לי שמדובר בנסיגה טבעית אלא בכך שהלייזר לא הצליח להוריד את הצילינדרים, וזה דבר שמאוד מטריד אותי.

1. מאחר שאני פרפקציוניסט אני שוקל ניתוח תיקון ורציתי לדעת מה הסיכוי שבניתוח השני הצילינדרים ייעלמו לגמרי ואני אראה 6:6?
    2. תוך כמה זמן מקובל לבצע ניתוח תיקון? (3 חודשים? שנה?)
    3.ההחלמה שלי מהניתוח הראשון היתה מהירה וראיתי טוב מאוד כבר כעבור שבוע (אחרי שהוציאו את העדשות הטיפוליות).האם אחרי הניתוח השני ההחלמה תהיה אותו הדבר או שקיים סיכוי שההחלמה תהיה קשה ואראה מטושטש זמן רב יותר?
    4.לפי מה שאני יודע לא מקובל לעשות ניתוח ראשון למי שיש לו פחות ממינוס 1 או פחות מצילינדר 1. אם כך, אז איך זה שאפשר לעשות ניתוח תיקון לאדם כמוני שיש לו כעת רק צילינדרים קטנים?
    5. מה קורה אם בטעות נתוני ה-CV של הניתוח הראשון מגיעים לניתוח התיקון? האם מכשיר הלייזר יפעל או שהוא יגלה את הטעות?
    6. מה המשמעות לפלוס 0.50 שיש לי בעין השמאלית לאחר הניתוח הראשון? זה לא היה לפני הניתוח (היה לי מינוס 2.5 עם מינוס 0.50 צילינדר).

תודה וסליחה על השאלות הרבות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    ניתוח תיקון

הוספת תגובה

• ניתוח תיקון - תגובה

פרופ` אירית בכר
    22/01/2012

1. סבלנות. בשלושה החודשים הראשונים לאחר הניתוח(יש אומרים ששה חודשים) עדין יש שינויים קלים ושיפור של איכות הראיה.הצילינדרים הנמוכים שיש לך הם פעמים רבות תוצאה של תהליך ההחלמה ויש להם נטיה להעלם.
    2. התוצאות נחשבות לטובות. לא מומלץ לטפל פעם נוספת במספרים כה נמוכים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח תיקון - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    22/01/2012

. נדיר ביותר שאחרי ניתוח לייזר המספרים הינם אפס לגמרי במספר ובצילינדר.
    בד"כ נשארת שארית סבירה של עד חצי מספר ועד חצי צילינדר.
    שארית זאת לא אמורה לפגום בראיה ובד"כ בן אדם רגיל לא מרגיש בטשטוש עם שארית זאת.
    לעומת זאת, אנשים פרפקציוניסטים ירגישו בהבדל, לא בגלל שהניתוח אצלם שונה אלא בגלל האישיות שלהם - הם לא אוהבים פשרות.
    מה הסיכוי שהראיה תהיה יותר טובה לאחר הניתוח? קשה לענות על כך.
    בכל מקרה על מספר של פלוס חצי - לא מנתחים, וגם השארית בעין השניה (מינוס קטן) עוזר לך לקריאה כך שאיני רואה מקום לנגיעה נוספת.
    2. בד"כ חצי שנה ראשונה לאחר הניתוח הראשוני לא מבצעים ניתוח נוסף.
    3. לא ניתן להעריך את מהירות ההחלמה מניתוח PRK. הסיכויים להחלמה מהירה טובים בגלל ההחלמה המהירה מהניתוח הראשוני אך איני מכיר מאמר התומך בניבוי מהירות ההחלמה.
    4. איני מסכים עם הקביעה שלא ניתן לנתח במספרים הקטנים מ 1.
    ההחלטה האם לנתח אינה נקבעת רק לפי המספר אלא לפי נתונים נוספים: חדות ראיה עם/בלי משקפיים, עובי קרנית, קמירות קרנית ועוד.
    5. לא הבנתי את השאלה.
    במידה ומבצעים ניתוח נוסף מכשיר הלייזר יודע בדיוק עם איזה קרנית "יש לו עסק" ומבצע את העבודה על הצד הטוב ביותר.
    6. בדרך כלל אין לכך כל משמעות.
    בגיל צעיר יותר זה אפילו יתרון - מהווה "בנק" למקרה של רגרסיה ועליית מספר.
    בגילך אין לכך כל כך משמעות, אולי יגרום לך להרגיש מעט טשטוש לקריאה.

בברכה,
    פרופ' קיזרמן

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח תיקון - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    22/01/2012

רן שלום רב

אוסיף מעט לחברי, ראשית סבלנות יש צורך לחכות לפחות כ 3 חודשים ובמיקרים מסוימים אף יותר. חשוב לציין כי התוצאה טובה ויתכן שהצילינדר הקטן שנשאר עוזר לך בראיה לקרוב.
    אנא חכה ובהמשך ממליץ לפנות לרופא המטפל להמשך מעקב
    בהצלחה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו