א.הסרת משקפיים בלייזר.ב. קרטוקונוס

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• א.הסרת משקפיים בלייזר.ב. קרטוקונוס
    ויליאם
    24/01/2012

שלום,

א. האם PRK מיועד למספרים גבוהים יותר בניגוד ל LASIK ?

ב. מה זה INTACS ? האם טיפול זה מיועד למצב של קרטוגלובוס או גם לדרגות קלות יותר של קרטוקונוס ?

אודה אם תכוונו אותי למאמרים מקצועיים והסבר מעמיק יותר בתחום ה INTACS .

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• א.הסרת משקפיים בלייזר.ב. קרטוקונוס - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    25/01/2012

ויליאם שלום רב

ראשית PRK לא מיועד למספרים גבוהים בהשוואה ל LASIK ההפך הוא הנכון. דווקא במספרים גבוהים יש יתרון מסויים ל LASIK. הדבר תלוי יותר בעובי קרנית ההתחלתי של המטופל. לגבי קרטוגלובוס וקרטוקונוס.
    באופן כללי, קרטוגלובוס הינו מצב של הדקקות ובלט של כל הקרנית לפעמים יש ביטוי של המחלה בשאר הגוף כגון יתר גמישות של העור והמפרקים.
    לעומת זאת קרטוקונוס הינו בלט בדרך כלל של אזור מסויים בקרנית וללא ביטוי באיברים נוספים בגוף (במידה והוא לא חלק מתסמונת).
    לגבי השתלת טבעות הדבר יכול להלקח בחשבון בדרך כלל, רק לאחר שהמטופל מדווח על חוסר יכולת להרכיב יותר עדשות מגע (בדר"כ קשות) לאחר שקודם ניסה גם משקפיים.
    על ידי יצירת תעלה בקרנית (בדר"כ בעזרת מכשיר ה INTRALASE) מוחדרת טבעת או שתיים לקרנית שגורמות למתיחה של הקרנית והשטחתה.
    קשה לי לרדת לפרטים ולהסביר, אבל יש מספר סוגי טבעות וטיפולים שניתן לשלב יחד על מנת לשפר את הראיה ולעכב את התקדמות המחלה. ההמלצה שלי לפנות לרופא המתמחה בתחום ולשמוע קודם על האפשרויות הטיפוליות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• א.הסרת משקפיים בלייזר.ב. קרטוקונוס - תגובה - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    25/01/2012

ברצוני להוסיף לתשובתו של ד"ר לוינגר ולציין כי במקרים של מספרים גבוהים במיוחד (בד"כ מעל 7.00) לא ניתן לבצע לאסיק ולכן האופציה היחידה היא PRK.
    התוצאות של ניתוח PRK במספרים גבוהים מאוד טובות ובד"כ התגובות שאנו מקבלים הם של "נעשה לי נס".
    בברכה,
    פרופ' קיזרמן

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ויליאם
    25/01/2012

שלום ד"ר לוינגר ופרופ' קייזרמן,

תודה רבה על תשובתכם ותסלחו לי אם אני מוצא אותן סותרות (PRK / LASIK ).

לכן אשאל שוב : האם PRK מיועד למספרים גבוהים יותר מ LASIK או להיפך ?

בהתייחס לנתונים סטטיסטיים מבחינה מדעית/מחקרית.

בכבוד רב,

ויליאם

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

פרופ` אירית בכר
    25/01/2012

בשיטת PRK ניתן לבצע טיפולים במספרים גבוהים יותר מאשר בשיטת הLASIK מכיוון שיש חסכון ניכר בעובי הקרנית. יש גישה רפואית הסוברת כי בשיטת PRK במספרים גבוהים קיים סיכון של עכירות בקרנית . בשנים האחרונות סיכון זה הצטמצם באופן משמעותי ביותר בשל שימוש בחומרים המונעים תופעה זו. אנו מבצעים טיפולים במספרים גבוהים בשיטת PRK בהצלחה מרובה במשך תקופה ממושכת. שביעות הרצון של המטופלים גבוהה ביותר.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו